Pui cu ciuperci si arpagic

Pui cu ciuperci si arpagic

O mancare complexa pe baza de carne de pui, legume, sos alb si diverse mirodenii este puiul cu ciuperci si arpagic.

Iata cum se prepara in propria bucatarie:

Ingrediente:

- un pui mare,
- 1 litru apa,
- zarzavat de supa,
- cimbru,
- frunza de patrunjel,
- foaie de dafin,
- 2 linguri de unt,
- 150 g arpagic,
- 150 g ciuperci,
- o lingura de faina,
- un galbenus,
- o lingura de smantana,
- o lingurita zeama de lamaie,
- sare, piper.

Mod de pregatire:

1

Se pun bucatile de pui la fiert.

2

Se adauga o ceapa, un morcov, mirodeniile si sarea. Se lasa sa fiarba inabusit.

3

Separat se inabusa intr-o cratita, cu putin unt si cateva linguri de apa, arpagicul curatit si ciupercile.

4

Cand puiul este destul de fiert, se face un rantas dintr-o lingura de faina si o lingura de unt, se stinge cu zeama strecurata de la pui.

5

Se lasa sa fiarba circa 20 de minute. La sfarsit se bate sosul cu un galbenus, se adauga smantana, zeama de lamaie si putin piper.

6

Se asaza puiul intr-o cratita, fara zarzavat si mirodenii, se pun ciupercile si arpagicul bine scazute, iar deasupra se toarna sosul.

Mod de servire:

Mancarea de pui cu ciuperci si arpagic se serveste calda.

Etichete: pui, ciuperci, arpagic

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru puiul cu ciuperci se formeaza un sos alb format din unt, faina si smantana, asemanator cu...
Daca aveti pofta de un aperitiv hranitor si satios incercati reteta de rosii umplute cu carne si...
O reteta cu gust dulceag, dat de carote si arpagic este puiul inabusit cu legume asortate. Iata...