Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Curcanul umplut este o reteta apetisanta si satioasa numai buna pentru gurmanzi. Aceasta reteta poate fi preparata inclusiv pentru noaptea de Revelion.
Curcanul umplut este o reteta apetisanta si satioasa numai buna pentru gurmanzi. Aceasta reteta poate fi preparata inclusiv pentru noaptea de Revelion.
Ingrediente:
- un curcan de 4 kg
Pentru umplutura este nevoie de:
- 250 g paine alba,
- ficatul de curcan,
- 100 g unt proaspat,
- 2 oua,
- sare, piper,
- marar tocat,
- 100 g ciuperci.
Mod de preparare:
Se curata curcanul, se spala in mai multe ape.
Se scurge bine, se sareaza si se lasa astfel sa stea o ora.
Se face o umplutura din paine muiata in lapte si stoarsa bine, care se amesteca cu ficatul de curcan dat prin masina, sau cu putin ficat de vitel.
Se freaca untul proaspat spuma, se amesteca cu tocatura, se pun ouale, sarea si piperul.
Se freaca totul bine pana devine ca o pasta.
Dupa gust se pot adauga si cateva ciuperci, fierte in apa si taiate bucati, si putina verdeata.
Se umple curcanul, se coase si se frige.
Mod de servire:
Friptura de curcan se scoate din cuptor, se taie legaturile, se portioneaza si se pune in farfurii. Se serveste calda sau rece cu ciuperci.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.