Reteta: Curcan umplut

Reteta: Curcan umplut

Curcanul umplut este o reteta apetisanta si satioasa numai buna pentru gurmanzi. Aceasta reteta poate fi preparata inclusiv pentru noaptea de Revelion.

Ingrediente:

- un curcan de 4 kg

Pentru umplutura este nevoie de:

- 250 g paine alba,
- ficatul de curcan,
- 100 g unt proaspat,
- 2 oua,
- sare, piper,
- marar tocat,
- 100 g ciuperci.

Mod de preparare:

1

Se curata curcanul, se spala in mai multe ape.

2

Se scurge bine, se sareaza si se lasa astfel sa stea o ora.

3

Se face o umplutura din paine muiata in lapte si stoarsa bine, care se amesteca cu ficatul de curcan dat prin masina, sau cu putin ficat de vitel.

4

Se freaca untul proaspat spuma, se amesteca cu tocatura, se pun ouale, sarea si piperul.

5

Se freaca totul bine pana devine ca o pasta.

6

Dupa gust se pot adauga si cateva ciuperci, fierte in apa si taiate bucati, si putina verdeata.

Se umple curcanul, se coase si se frige.

Mod de servire:

Friptura de curcan se scoate din cuptor, se taie legaturile, se portioneaza si se pune in farfurii. Se serveste calda sau rece cu ciuperci.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Curcan la punga in cuptor? Poate parea o mare provocare, mai ales pentru o persoana care nu...
Pieptul de curcan gatit incet, intr-un aragaz lent(slow cooker), se poate transforma intr-o delicatese. Daca te pricepi...
Carnea de curcan este foarte sanatoasa si saraca in colesterol. Un motiv excelent sa gatesti cat de...