Tuslama de burta

Tuslama de burta

Tuslamaua de burta este o mancare cu sos obtinuta din carne de vita la care se adauga legume pentru supa.

Ingrediente:

- un kg burta de vitel,
- un picior de vitel,
- zarzavat de supa,
- o foaie de dafin,
- o lingura de untura,
- 2 morcovi mijlocii,
- o lingurita faina,
- un galbenus,
- o lingurita de otet sau zeama de lamaie.

Mod de preparare:

1

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare pana raman albe, o bucata de burta si un picior de vitel.

Se pun la fiert in apa, cu un morcov, un patrunjel, o ceapa si o foaie de dafin. Cand sunt gata, se scot din apa si dupa ce s-au racorit, se taie in bucatele potrivite, atat burta, cat si carnea de pe picior.

2

Se asaza intr-o cratita. Separat se prajesc usor in untura doi morcovi dati pe razatoare.

3

Se adauga putina faina. Se stinge cu zeama in care a fiert burta.

4

Se lasa sa fiarba inabusit, se trece sosul prin sita, se bate cu un galbenus, se adauga zeama de lamaie sau otet si se toarna in cratita peste burta.

5

Se lasa sa mai fiarba impreuna, dar la foc mic, pentru ca oul sa nu se taie.

Mod de servire:

Se serveste fierbinte.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Carnea de vita se marineaza pentru imbogatirea aromei si pentru fragezire. Exista mai multe retete de marinare....
Iti prezentam, astazi, o salata speciala, care merge in orice sezon, desi este o traditie pe masa...
Astazi, iti prezentam o reteta care se prepara din batrani, mai ales in zona Ardealului. Ne referim...