Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Tuslamaua de burta este o mancare cu sos obtinuta din carne de vita la care se adauga legume pentru supa.
Tuslamaua de burta este o mancare cu sos obtinuta din carne de vita la care se adauga legume pentru supa.
Ingrediente:
- un kg burta de vitel,
- un picior de vitel,
- zarzavat de supa,
- o foaie de dafin,
- o lingura de untura,
- 2 morcovi mijlocii,
- o lingurita faina,
- un galbenus,
- o lingurita de otet sau zeama de lamaie.
Mod de preparare:
Se spala in mai multe ape si se curata cu sare pana raman albe, o bucata de burta si un picior de vitel.
Se pun la fiert in apa, cu un morcov, un patrunjel, o ceapa si o foaie de dafin. Cand sunt gata, se scot din apa si dupa ce s-au racorit, se taie in bucatele potrivite, atat burta, cat si carnea de pe picior.
Se asaza intr-o cratita. Separat se prajesc usor in untura doi morcovi dati pe razatoare.
Se adauga putina faina. Se stinge cu zeama in care a fiert burta.
Se lasa sa fiarba inabusit, se trece sosul prin sita, se bate cu un galbenus, se adauga zeama de lamaie sau otet si se toarna in cratita peste burta.
Se lasa sa mai fiarba impreuna, dar la foc mic, pentru ca oul sa nu se taie.
Mod de servire:
Se serveste fierbinte.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.