Varza dulce cu carne de vita

Varza dulce cu carne de vita

Varza dulce se poate pregati cu carne de porc, de pasare, dar si de vita.

Daca folositi carne de vaca, puneti-o devreme la foc pentru ca dureaza mai mult pana fierbe. Indicat este sa alegeti pentru varza dulce o bucata de carne de vitel.

Ingrediente:

- 600 grame carne,
- o varza frumoasa (cam de 1 kg),
- o ceasca de bors,
- o lingura de bulion sau 4 rosii mijlocii,
- un ardei gras,
- 3 linguri de untura, sare.

Mod de preparare:

1

Se taie carnea in bucati potrivite.

2

Se prajesc in cratita cu o lingura de untura.

3

Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda.

4

Se pune sare si se lasa sa fiarba o ora, turnand din cand in cand putina apa calda.

5

Se taie o varza sau doua, marunt ca fideaua.

6

Se da sare si se stoarce cu mana pentru ca sa iasa apa din ea.

7

Se pune in cratita cu carne cand aceasta este pe jumatate fiarta si se adauga o lingura buna de untura.

8

Se toarna deasupra bors fiert separat si bine limpezit.

9

Se lasa sa fiarba o ora. Se gusta de sare, se pune bulion de rosii sau cateva rosii taiate felii.

10

Se tine cel putin o ora la cuptor. Dupa ce s-a asezat varza, nu se mai da cu lingura, se misca numai cratita intr-o parte si in alta, ca sa nu se prinda pe fund.

11

Daca este prea scazuta, se mai adauga putina apa.

Mancarea cu varza este mult mai gustoasa pregatita din ajun.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Carnea de vita poate fi asezonata cu orice tip de legume, inclusiv cu telina, o leguma medicament...
Pentru rulada umpluta cu ficat se foloseste carne de vita. Ingrediente: - un kg carne de vaca,...
Daca nu sunteti vegetarieni si nu este zi de post, ghiveciul cu legume poate fi asezonat cu...