Cuiburi. Ingrediente:
- 800 grame de carne tocata (foloseste ce tip de carne tocata doresti – porc, pasare, vita);
- o ceapa;
- 4 felii de paine fara coaja;
- 200 grame de cascaval;
- 2 oua;
- 200 mililitri de smantana fermentata.
- sare si piper negru, dupa gust;
Cuiburi. Mod de preparare:
- inmoaie painea in apa rece;
- stoarce painea de apa;
- transfera painea in vasul cu carne tocata;
- adauga ceapa taiata bucati mai mari(astfel ciuburile vor fi mai suculente), sarea, piperul negru si alte condimente, dupa gust;
- amesteca bine de tot, astfel incat tocatura sa devina omogena.
- unge forma de copt cu ulei, umezeste mainile, ia o lingura cu varf de tocatura, modeleaza o bila, aplatizeaz-o intr-o lipie, apoi fa o adancitura cu lingura/paharul, cat sa obtii niste cuiburi. Fa marginile mai groase. Astfel , nu va curge umplutura in timpul coacerii!
- da cascavalul prin razatoarea mare;
- adauga oua, smantana si sare dupa gust si amesteca ingredientele, pana la omogenizare.
- umple cuiburile cu cate o lingura de compozitie de cascaval;
- introdu forma in cuptorul preincalzit pana la 200 grade Celsius, pentru circa jumatate de ora. Umplutura trebuie sa capete o culoare aurie.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Chiftele marinate cu tarhon