Cum sa prepari carnea tocata. Alternativa minunata pentru chiftele

Cum sa prepari carnea tocata. Alternativa minunata pentru chiftele
Cum sa prepari carnea tocata. Alternativa minunata pentru chiftele

Iti plac mancarurile pe baza de carne tocata? Te-ai saturat de clasicele chiftele? Daca da, ai alternativa ideala: cuiburi cu cascaval! Se prepara rapid, sunt suculente si delicioase!

Cuiburi. Ingrediente:

- 800 grame de carne tocata (foloseste ce tip de carne tocata doresti – porc, pasare, vita);

- o ceapa;

- 4 felii de paine fara coaja;

- 200 grame de cascaval;

- 2 oua;

- 200 mililitri de smantana fermentata.

- sare si piper negru, dupa gust;

Cuiburi. Mod de preparare:

- inmoaie painea in apa rece;

- stoarce painea de apa;

- transfera painea in vasul cu carne tocata;

- adauga ceapa taiata bucati mai mari(astfel ciuburile vor fi mai suculente), sarea, piperul negru si alte condimente, dupa gust;

- amesteca bine de tot, astfel incat tocatura sa devina omogena.

- unge forma de copt cu ulei, umezeste mainile, ia o lingura cu varf de tocatura, modeleaza o bila, aplatizeaz-o intr-o lipie, apoi fa o adancitura cu lingura/paharul, cat sa obtii niste cuiburi. Fa marginile mai groase. Astfel , nu va curge umplutura in timpul coacerii!

- da cascavalul prin razatoarea mare;

- adauga oua, smantana si sare dupa gust si amesteca ingredientele, pana la omogenizare.

- umple cuiburile cu cate o lingura de compozitie de cascaval;

- introdu forma in cuptorul preincalzit pana la 200 grade Celsius, pentru circa jumatate de ora. Umplutura trebuie sa capete o culoare aurie.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Chiftele marinate cu tarhon

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Parjoalele sunt chiftele mari, aparte, pe care orice gospodina/gospodar le poate face. Trebuie doar putina pricepere si...
Aceasta reteta din Ardeal se obtine din straturi alternative de varza cu carne tocata si smantana. Ingrediente: ...
Pastitsio este o mancare greceasca cu carne tocata care seamana cu lasagna; diferenta este ca lasagna se...