Cum sa prepari carnitas

Cum sa prepari carnitas

Carnitas este un tip de mancare traditionala din Mexic. Are la baza carnea de porc si se poate consuma ca fel principal sau ca umplutura pentru tacos si alte mancaruri cu specific. Azi, iti vom prezenta o reteta de carnitas la cuptor!

Cum sa prepari carnitas la cuptor. Ingrediente:

- 4 kilograme de spata de porc, dezosata;

- 4 ardei iuti serrano proaspeti;

- o ceapa alba de marime medie;

- 4 catei de usturoi, fara coaja;

- 2 linguri de coriandru uscat;

- o lingura de praf de chimen;

- sare si piper, dupa gust.

- 4-5 lingurite de ulei.

Cum sa prepari carnitas la cuptor. Mod de preparare:

- pregateste ceapa, usturoiul si ardeiul iute. Curata ceapa si tai-o in sferturi. Procedeaza la fel cu ardeii serrano, fara sa elimini semintele. Zdrobeste cateii de usturoi cu partea neteda a unui cutit. Lasa legumele deoparte, cat timp te ocupi de carne;

- taie spata de porc. Foloseste cu grija un cutit ascutit pentru a taia carnea in fasii de aproximativ5,1 cm lungime si 2,5 cm latime. Nu indeparta grasimea. Aceasta va fragezi carnea , in timpul gatirii! Poti, de asemenea, sa pui spata de porc intreaga la preparat!

- aseaza bucatile de carne intr-un bol;

- presara condimentele peste carne. Nu ezita sa adaugi sare si piper din belsug, deoarece mancarea nu prea e mexicana, daca nu e suficient de picanta;

- preincalzeste cuptorul la 350 grade Celsius;

- pune un vas cu capac(de preferat dutch oven), la aragaz;

- adauga cateva lingurite de ulei in vas si da arzatorul la foc mediu;

- adauga carnea in vas, dupa ce uleiul s-a incins;

- gateste carnea pe ambele parti, astfel inca sa fie rumenita, dar nu exagerat!

- da vasul la o parte de pe foc;

- adauga legumele in vas/oala. Aranjeaza legumele taiate mai devreme in jurul bucatilor de carne astfel incat acestea sa intre in contact cu fundul oalei;

- adauga 2 degete de apa peste amestec;

- introdu vasul la cuptor si lasa carnitasul sa se prearare timp de 4 ore. Verifica de cateva ori carnea in timpul gatitului( sa nu se usuce sau mai rau se se arda). Adauga apa, daca sesizezi ca s-a cam evaporat din vas!

- scoate carnitasul de la cuptor. E gata cand il poti intepa fara probleme cu o furculita!

Cum se poate servi carnitas:

- fel principal. Pune carnitas pe o farfurie cu salata verde maruntita, rosii taiate cubulete, o bucata de lime verde, putin coriandru si ceapa tocata. Servetecu tortilla calda si putina smantana.

- tacos carnitas. Umple taco/ tortillas cu cateva linguri de carnitas. Acopera cu toppingurile pentru taco la alegere, cum ar fi salsa, guacamole, salata verde, branza cotija si fasole neagra.

- enchiladas carnitas. Umple tortilla cu carnitas, apoi ruleaza-le si tapeteaza-le pe fundul unui vas adanc de copt. Toarna peste rulourile obtinute sos de enchilada rosu/verde, apoi acopera cu branza rasa. Da la cuptor enchiladas pentru 20 minute sau pana cand branza devine spumoasa. Serveste cu smantana si salata verde.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci tacos vegan cu fasole neagra

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Carnitas este un tip de mancare traditionala din Mexic. Are la baza carnea de porc si se...
Guacamole este o compozitie delicioasa si sanatoasa pe baza de avocado, cu origini in Mexic. Cuvantul este...