Ingrediente:
- 2 fructe de avocado(bine coapte);
- o ceapa alba/rosie de marime medie;
- o rosie medie;
- zeama de la o limeta sau de la o jumatate de lamaie;
- 2 ardei iuti;
- 2 linguri de coriandru verde verde sau patrunjel verde tocat, in cazul in care nu suporti aroma de coriandru;
- un catel de usturoi;
- sare si piper.
Mod de preparare:
- toaca marunt ceapa , rosia si coriandrul;
- zdrobeste usturoiul;
- spala si curata ardeii de vinisoare si de seminte;
- toaca ardeii;
- taie fructele de avocado cu un cutit pe inaltime, de jur imprejurul samburelui. O jumatate se va desface prin rotire, iar cealalta va ramane cu samburele;
- desprinde samburele cu un cutit;
- scoate pulpa de avocado din coaja cu o lingura;
- pune pulpa intr-un bol;
- stropeste pulpa de avocado cu zeama de la limeta/lamaie
- piseaza avocado cu o furculita, pana devine cremos;
- adauga ceapa, rosia taiata cubulete, coriandrul verde/patrunjelul verde si ardeiul iute.
- amesteca bine si adauga sare si piper, dupa gust
- poti adauga zeama de limeta suplimentar, pentur a echilibra gustul de avocado cremos si gras, gustul sarat si cel picant.
- amesteca bine si gata!
Cum sa servesti guacamole:
- pune guacamole intr-un vas alaturi de ceva crocant(tortilla chips, lipie, paine prajita sau lipie)
- guacamole este o minunatie si in combinatie cu preparatele din peste, oua si carne la gratar.
Spor la treaba si pofta buna!