Cum sa gatesti piept de curcan la slow cooker(aragaz lent)

Cum sa gatesti piept de curcan la slow cooker(aragaz lent)

Pieptul de curcan gatit incet, intr-un aragaz lent(slow cooker), se poate transforma intr-o delicatese. Daca te pricepi sa il gatesti, evident :) Iata o reteta pe care cu siguranta o vei incerca!

Ingrediente:

- 2 kilograme de piept de curcan cu piele (de preferinta, cu os), proaspat sau dezghetat;

- o capatana de usturoi, taiata pe jumatate pe orizontal;

- o ceapa necuratata si taiata in jumatate;

- 2 lingurite de cimbru uscat;

- o lingurita de praf de usturoi;

- o lingurita de praf de ceapa;

- o lingurita de paprika;

- 2 lingurite de sare;

-5 boabe de piper negru;

- o lingurita si jumatate de ulei de masline;

- 2 cesti (475 ml) de fiertura de curcan;

- 4 linguri de unt (55 g);

- un sfert de ceasca (30 g) de faina;

- sare si piper, dupa gust.

Mod de preparare:

- amesteca condimentele(praf usturoi, praf ceapa, paprika, sare, piper negru, ulei de masline) intr-un castron mic.

- usuca curcanul si freaca-l cu amestecul de condimente. Pune pieptul de curcan pe cateva prosoape de hartie pana cand se zvanta. Apoi, freaca-l bine cu condimentele, acoperindu-l peste tot.

- pune usturoiul, ceapa si cimbru in aragazul lent(slow cooker). Taie capatana de usturoi curata, dar necuratata, pe orizontala la jumatate si aseaz-o pe fundul vasului. Taie si ceapa si adaug-o langa usturoi. Apoi pune si cele 2 lingurite de cimbru uscat. Acesta va fi practic patul pentru pieptul de curcan;

- pune pieptul de curcan peste usturoi, ceapa si cimbru. Usturoiul si ceapa trebuie sa fie dispuse astfel incat carnea sa nu atinga fundul slow cooker-ului. Seteaza slow cookerul la cea mai mica treapta si gateste curcanul aproximativ 6-7 ore.

- lasa curcanul sa se linisteasca timp de 20 minute. Testeaza temperatura folosind un termometru. Odata ce carnea ajunge la 73 grade Celsius, poti sa opresti gatirea. Scoate curcanul pe un fund si lasa-l 20 minute. Asta va permite sucurilor sa patrunda cum trebuie in carne si astfel nu se va usca.

- streacoara zeama de la curcan. Pune o sita pe un vas cu masura si strecoara zeama. Arunca legumele folosite la fierbere. Ar trebui sa ai aproximativ 2 cani (475 ml) de lichid pe care il vei folosi pentru sos.

- prepara sosul in timp ce curcanul se odihneste. Topeste untul intr-o cratita de dimensiuni medii, la foc mediu. Adauga un sfert de cana (30 g) de faina si fierbe amestecul timp de un minut. Toarna incet o jumatate de cana de fiertura de curcan si amesteca in mod constant ca sa nu se formeze cocoloase. Continua sa adaugi lichid pe masura ce amesteci. Gusta sosul si condimenteaza-l cu sare si piper, dupa gust.

- baga curcanul la cuptor pe gratar pentru 5-6 minute, pana cand pielea devine crocanta, de un maro auriu.

- serveste pieptul de curcan impreuna cu sosul.

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Curcan la punga in cuptor? Poate parea o mare provocare, mai ales pentru o persoana care nu...
Carnea de curcan este foarte sanatoasa si saraca in colesterol. Un motiv excelent sa gatesti cat de...
Exista mai multe modalitati de a prepara un curcan, prin prajire in tigaie, prajire la cuptor sau...