Stilul de viata italian
- Dieta italiana se bazeaza pe paste preparate al dente, in combinatie cu ingrediente sanatoase si ulei de masline, dar si pe asocieri de peste, fructe, legume si vin rosu.
- Italienii mananca de trei ori pe zi, iar cand vine vorba de pizza, ei se rasfata cu acest antreu doar o data pe saptamana sau chiar mai rar.
- Tot in meniul italian apreciata este supa de legume si pestele.
- La aceste preparate se adauga salatele de legume proaspete.
- Masa se incheie cu un fruct, pe post de desert si un pahar de vin rosu sec la pranz si la cina.
De ce nu se ingrasa
Secretul unei siluete perfecte consta in aceea ca italienii combina corect alimentele, astfel incat ei asociaza glucidele si carbohidratii cu fibre, iar proteinele doar cu legume, adica tot cu fibre.
Italienii gatesc cu ulei de masline si in cantitate moderata.
Ei mananca la ore fixe in portii mici.
Si nu in ultimul rand, desertul consta in fructe proaspete.
Trucuri de slabit
- Daca iti plac pastele, combina o cantitate mica din ele cu diverse legume (ardei, praz, dovlecei, ceapa, morcov, ciuperci si verdeturi)
- Opteaza pentru paste din faina integrala.
Meniul pentru o masa echilibrata poate fi compus dintr-o supa de legume, paste cu legume, salata de vinete cu rosii si peste la gratar cu salata de legume.
Daca iei masa la un restaurant cu specific italienesc poti comanda peste cu legume la gratar si salata de fructe.