Cum sa faci o dieta pentru diabet zaharat?

Cum sa faci o dieta pentru diabet zaharat?

O dieta pentru diabet zaharat consta intr-o alimentatie simpla si sanatoasa, intentionata sa ajute la controlul producerii de zahar in sange.

Dieta pentru diabet zaharat nu trebuie sa fie complicata. Aceasta inseamna pur si simplu a manca o varietate de alimente, in cantitati controlate. Cheia susccesului la o dieta pentru diabetul zaharat este consistenta. Aceasta dieta se axeaza pe alimente sanatoase si nutritive, cum ar fi fructele, legumele si cerealele integrale. Corpul unui diabetic poate raspunde rapid la excesul de calorii si aportul de grasimi, care poate duce la o crestere nedorita a zaharului din sange. Si in loc sa folosesti restrictii, o dieta care contine alimente fara grasimi si calorii reduse, este cel mai bun plan de alimentatie nu numai pentru dibetici, dar si pentru restul  persoanelor de asemenea.

Iata cateva exemple pentru o alimentatie pentru diabet zaharat:

- Planifica-ti mesele si pregateste-ti o rutina pentru orele de masa.  Luarea meselor la ore fixe, ajuta la controlul diabetului in aportul de carbohidrati. Un numar regulat de mese pot de asemenea sa ajute la reglarea nivelului de zahar din sange.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Glucotrol XL si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Ca...
Indicatii: Amaryl este indicat pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2, atunci cand numai dieta, exercitiile fizice...
Citeste prospectul medicamentului Lipostat si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Terapia cu...