Dieta Oprah Winfrey. Slabeste rapid si fara exagerari

Dieta Oprah Winfrey. Slabeste rapid si fara exagerari

Cand vine vorba de diete, vedetele sunt primele interesate. Lesne de inteles de ce. Cand esti cunoscut de multa lume, vrei sa arati impecabil. E si cazul starului tv Oprah Winfrey, care a reusit sa adopte o dieta-minune. Cu ajutorul acesteia, vedeta a dat jos 41 kilograme in mai putin de un an(11 luni)!

Dieta Oprah Winfrey. Pasi:

1. Fa sport de dimineata. Mersul pe jos, pe bicicleta, alergarea sau inotul la prima ora pun in miscare metabolismul, iar arderile de calorii sunt sigure. In plus, se reduce nivelul de stres.

2. Arde caloriile in mod eficient. Mersul pe jos e potrivit., deoarece se consuma caloriile si sporeste productia de enzime. De asemenea,te ajuta sa intaresti musculatura din zona spatelui, a pieptului si a picioarelor. E important ca in timpul mersului sa balansezi bratele inainte si inapoi, pe langa corp.

3. Fa-ti un jurnal pentru dieta. E indicat sa treci in jurnal obiectivele din dieta, mai ales pe cele pe termen lung, cum ar fi, de exemplu, purtarea unei anumite rochii sau perechi de blugi, pe care nu le-ai mai purtat de ceva timp. De asemeneea, poti trec in jurnal activitatile zilnice.

4. Redu consumul de alcool sau chiar elimina-l din viata ta. Alcoolul incetineste metabolismul si ingrasa. Practic, 1 ml de alcool contine 7 kcal. Exista si o exceptie: vinul(spirtul), care stimuleaza digestia si mentine stabil nivelul glicemiei.

5. Evita grasimile. Alege sa consumi cereale, orez, paste fainoase, legume si fructe, pentru ca nu contin grasimi, dar si lapte (cu 1,5% grasime), carne slaba (fileul), carne de pasare fara piele, peste (pastravul, salaul) si branzeturi cu maximum 30% grasime. Portiile de respectat sunt: 150 g iaurt, 100-120 g piept de pui sau carne slaba, 150 g peste slab, 30 g branza (cascaval).

Alimente interzise in dieta Oprah: branza grasa, laptele integral, smantana, nuci si peste gras (macrou, hering, somon), margarina, unt, ulei si dulciuri. Inlocuieste uleiul din salate cu iaurt slab si untul sau margarina cu branza de vaci.

6. Nu manca nimic cu 3 ore inainte de culcare. Seara, metabolismul incetineste, iar caloriile se vor transforma in...grasime.

7. Mananca de 5 ori pe zi. Dieta Oprah presupune trei mese principale si doua secundare. Asa vei reusi sa activezi metabolismul, iar grasimile sa fie eliminate eficient. Daca alegi sa mananci o data sau de doua ori pe zi, nivelul glicemiei creste rapid (se produce insulina), dar scade la fel de rapid, pentru ca nu are ce sa-l mai impinga de la spate. Efectele? Oboseala si foame. Mesele secundare au rolul de a omori senzatia de foame. Asa ca nu manca foare mult. O astfel de amsa trebuie sa contina 80-150 kcal.

8. Consuma 7-8 pahare de apa pe zi. Digestia si metabolismul functioneaza fara probleme daca bei suficienta apa(ceaiuri). Astfel se umple stomacul iar senzatia de foame va aparea mai greu. De asemenea, daca vrei sa faci sport, apa este esentiala, pentru ca muschii necesita 70% apa, in timp ce grasimea, doar 25%.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei sa slabesti? Nu te-ai hotarat ce dieta sa adopti? Daca te afli in aceasta situatie, atunci...
Proteinele joaca un rol major in organism, fiind importante si in pierderea in greutate. Carnea slaba precum...
Multe persoane vor sa scape rapid de kilogramele in plus. Daca te afli intr-o situatie asemanatoare, nu...