6 produse alimentare care au disparut de pe piata. Iubite si controversate

 6 produse alimentare care au disparut de pe piata. Iubite si controversate

O serie de dulciuri si bauturi, printre care se numara bomboanele M&M, anumite sortimente de Coca-Cola si anumite produse Tic Tac, au disparut din magazinele americane. Produsele respective au devenit atat de cunoscute si de iubite incat nu sunt regretate doar in SUA, ci si in Romania.

Iata lista celor 6 produse alimentare care au fost scoase de la vanzare in SUA. Marketingul sau controversele din jurul acestora au reprezentat motivele principale in luarea acestor decizii.

1. Nachos de la Doritos cu aroma de guacamole. Productia a fost intrerupta in 2006 din ratiuni de marketing, dar si pentru ca mai multe voci s-au declarat nemultumite de aromele artificiale folosite la prepararea acestui tip de nachos. De altfel, pe punga era specificat faptul ca aroma de guacamole este obtinuta sintetic! Nici in Romania produsul nu mai exista, Doritos propunand alte tipuri de nachos in magazinele autohtone.

2. Tic Tac de scortisoara. Aparut in SUA la inceputul anilor 70, Tic-Tac-ul de scortisoara a avut un mare succes, fiind asociat de americani cu perioada Craciunului. Productia a fost intrerupta, fara explicatii, in 2009.

3. Cerealele Oreo ale lui O. In 1997 a aparut acest brand, care avea sa inaugureze, practic, epoca de aur a cerealelor. In 2007, productia a fost sistata in toata lumea, cu exceptia Coreei de Sud. Chiar daca acest regretat produs a disparut definitiv, americanii nu au uitat gustul unic. Compania MOM (Malt-O-Meal) a scos pe piata Cookies & Cream, un tip de cereale care au caracteristici asemanatoare cu defunctele Oreo s.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sfarsitul de toamna ne bucura papilele gustative cu gustul unic al gutuilor. Aceste fructe cu o aroma...
Sufleul de castane este un antreu cald aromat si satios ce poate fi servit la ora cinei,...