Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
O cina aromata este intotdeauna bine venita dupa o zi lunga.
O cina aromata este intotdeauna bine venita dupa o zi lunga.
Afla cum se face budinca de gris cu lapte daca vrei sa mananci ceva dulce si satios seara.
Ingrediente:
- 4 cesti lapte,
- 4 linguri zahar,
- vanilie,
- o ceasca gris,
- unt proaspat cat o nuca,
- sare,
- 3 Iinguri zahar pentru glazura ;
- 4 oua,
- 25 g stafide,
- unt pentru uns forma,
- o lingura pesmet.
Mod de preparare:
Se pune laptele sa fiarba cu zahar si 1/4 baton de vanilie sau putina vanilina.
Cand laptele clocoteste, se toarna cu incetul, sa cada in ploaie, o ceasca nu prea plina de gris, amestecand mereu sa nu se faca cocolosi.
Cand grisul incepe din nou sa fiarba, se adauga o bucatica de unt proaspat cat o nuca si un praf de sare.
Se lasa sa fiarba incet, amestecand, circa 15 minute, pana ce grisul a absorbit tot laptele.
Se tine seama ca prin racire compozitia se intareste. Se da la o parte, se scoate vanilia si se adauga galbenusurile puse pe rand si, dupa dorinta, un pumn de stafide fara samburi, alese si spalate, iar la sfarsit albusurile batute spuma.
Se coace la cuptor intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet, trei sferturi de ora.
Se tine la o parte 10 minute.
Mod de servire:
Se rastoarna si se serveste cu sirop de fructe sau cu un sos dulce, dupa placere.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.