Marmelada de capsune

Marmelada de capsune

Reteta de marmelada se prepara din numai doua ingrediente: fructe si zahar, insa consistenta produsului final trebuie sa fie tare.

Ingrediente:

- 1 kg capsune,
- 500 g zahar.

Mod de preparare:

1

Se spala capsunile, se rup coditele si se scurg bine pe o sita.

2

Se pun Intr-un castron, un strat de capsune, unul de zahar tos sau pisat si asa mai departe.
Se lasa sa stea la loc racoros pana a doua zi.

3

Se pune cu totul In tingirea de dulceata bine cositorita sau intr-o cratita smaltuita, se tine putin pe foc moale pana se topeste tot zaharul, se da apoi pe foc mai iute si se lasa sa fiarba, amestecand mereu cu o lopatica de lemn, ca sa nu se prinda de fund.

4

Se incearca daca este gata punand putin pe o farfurioara. Daca nu lasa zeama imprejur, este destul de legata.

5

Se da la o parte, se acopera cu un servet ud si se lasa sa se mai racoreasca putin, dar nu de tot.

6

Borcanele, fie de pamant, fie de sticla, bine spalate cu apa fierbinte si cu soda, se limpezesc, se sterg, se mai usuca In gura cuptorului si cat sunt calde Inca, se toarna marmelada in ele.

7

Se lasa sa se racoreasca complet si se leaga bine cu hartie pergament.

Marmelada de capsune se poate consuma pe paine la micul dejun sau la prepararea diverselor prajituri.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cornulete cu smantana umplute cu nuca sau cu marmelada! Poate n-ai pregatit, inca, asa ceva, dar ne...
Perfecte pentru o zi linistita in familie, rulourile cu marmelada sunt un dulce de casa ce poate...
O rulada usor de obtinut in propria bucatarie din doar patru ingrediente de baza este rulada de...