Marmelada de prune

Marmelada de prune

Marmelada din prune se realizeaza din fructe si zahar care gelifica.

Aceasta se mananca la micul dejun pe paine cu unt sau se foloseste la prepararea diverselor prajituri si clatite.

Ingrediente:

- 1 kg prune,

- 250 g zahar

- un plic zahar vanilat.

Mod de preparare:

1

Se curata prunele de coaja si se scot samburii.

2

Prunele se curata usor daca sunt puse intr-un tifon sau intr-o sita si introduse cu totul intr-un vas cu apa care clocoteste.

3

Se tin pana ce apa da din nou in clocote.

4

Se scot si se introduc imediat in alt vas cu apa rece. Prin trecerea brusca de la cald la rece, pielita se increteste si iese usor de pe prune.

5

Se pun in tingirea de dulceata impreuna cu zaharul.

6

Se tin la inceput pe foc mic, pana incep sa lase zeama si se topeste zaharul.

7

Se adauga putina vanilie, se da la foc bun si se lasa sa se lege, amestecand mereu.

8

Se incearca daca este gata punand putin pe o farfurioara. Daca nu lasa zeama imprejur, este destul de legata.

9

Se da la o parte, se acopera cu un servet ud si se lasa sa se mai racoreasca putin, dar nu de tot.

10

Marmelada se toarna in borcane de sticla incalzite la foc si uscate.

Se lasa sa se racoreasca complet si se leaga bine cu hartie pergament, apoi se depoziteaza intr-un loc uscat, racoros si ferit de lumina.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cornulete cu smantana umplute cu nuca sau cu marmelada! Poate n-ai pregatit, inca, asa ceva, dar ne...
Perfecte pentru o zi linistita in familie, rulourile cu marmelada sunt un dulce de casa ce poate...
O rulada usor de obtinut in propria bucatarie din doar patru ingrediente de baza este rulada de...