Reteta: Crema de albus cu ciocolata

Reteta: Crema de albus cu ciocolata

Aceasta reteta se pregateste asemanator cu laptele de pasare, doar ca se adauga in plus cacao si migdale prajite.

Ingrediente:

4 albusuri,
100 grame zahar.

Pentru sos:

2 galbenusuri,
75 grame zahar,
un varf de lingurita de fecula (sau faina),
3 dl lapte,
2 linguri cacao,
migdale prajite.

Mod de preparare:

1

Se pregateste pe aragaz o cratita cu apa fierbinte. Se bat albusurile spuma cu 100 grame zahar.

2

Se iau cu lingura oua din albus si li se da drumul in apa la fel ca la “Lapte de pasare”. Nu se fierb, ci se tin 2 - 3 minute pe marginea masinii, intorcandu-le pe ambele parti.

3

Se scurg pe o sita. Se face un sos din doua galbenusuri care se freaca cu zahar si fecula.

4

Se toarna incet laptele amestecat cu cacao. Se tine pe masina cateva minute, pana se leaga.

Mod de prezentare:

Se asaza ouale de albus pe farfurie, deasupra se toarna sosul de ciocolata si se presara migdale prajite cu zahar si macinate.

Etichete: oua, albus, ciocolata

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In perioada sarbatorilor, cele mai multe gospodine pregatesc prajituri delicioase. Si stim cu totii ca un desert...
Iti vine sa crezi ca o prajitura poate avea doar doua ingrediente si se poate prepara in...
Un ou poate avea doua galbenusuri din mai multe motive. Oul dublu, asa cum i se mai...