Reteta: Crema de albus cu ciocolata

Reteta: Crema de albus cu ciocolata

Aceasta reteta se pregateste asemanator cu laptele de pasare, doar ca se adauga in plus cacao si migdale prajite.

Ingrediente:

4 albusuri,
100 grame zahar.

Pentru sos:

2 galbenusuri,
75 grame zahar,
un varf de lingurita de fecula (sau faina),
3 dl lapte,
2 linguri cacao,
migdale prajite.

Mod de preparare:

1

Se pregateste pe aragaz o cratita cu apa fierbinte. Se bat albusurile spuma cu 100 grame zahar.

2

Se iau cu lingura oua din albus si li se da drumul in apa la fel ca la “Lapte de pasare”. Nu se fierb, ci se tin 2 - 3 minute pe marginea masinii, intorcandu-le pe ambele parti.

3

Se scurg pe o sita. Se face un sos din doua galbenusuri care se freaca cu zahar si fecula.

4

Se toarna incet laptele amestecat cu cacao. Se tine pe masina cateva minute, pana se leaga.

Mod de prezentare:

Se asaza ouale de albus pe farfurie, deasupra se toarna sosul de ciocolata si se presara migdale prajite cu zahar si macinate.

Etichete: oua, albus, ciocolata

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In perioada sarbatorilor, cele mai multe gospodine pregatesc prajituri delicioase. Si stim cu totii ca un desert...
Ouale se afla pe lista de alimente preferate ale romanilor, datorita gustului, dar si proprietatilor benefice pentru...
Tortul Dobos e o prajitura minunata cu origini maghiare. Se spune ca ar fi fost inventat de...