Cum sa prepari caramele de casa

Cum sa prepari caramele de casa

Vrei sa prepari rapid ceva dulce si nu ai nici macar o idee? Te ajutam cu o reteta simpla, de pe urma careia te vei bucura de un gust minunat, asa cum poate ai mai simtit doar in copilarie. Ne referim la caramelele de casa.

Ingrediente: 

- 50 g de unt;

- 170 g de lapte condensat dulce;

- 100 g de zahar alb;

- 100 g de zahar brun.

Mod de preparare:

- pune untul la topit intr-o cratita inalta. Asigura-te ca vasul nu lipeste!

- adauga zaharul alb, zaharul brun si laptele condensat.

- lasa continutul pe foc mic si amesteca fara oprire pana incepe sa fiarba.

- amestecul trebuie lasat la fiert circa jumatate de ora. Vei observa ca e gata cand compozitia se va desprinde de pe cratita.

- lasa amestecul la racit pentru 5 minute.

- toarna compozitia in forme de cuburi de gheata unse cu putin unt.

- introdu apoi formele la frigider, pentru minimum jumatate de ora.

- pastreaza caramelele intr-un borcan ermetic, la temperatura camerei,

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Hot Cross Buns sunt chifle dulci si pufoase, cu stafide si mirodenii, decorate cu o cruce din...
Caramelele reprezinta un deliciu cremos si gustos pe care atat copiii, cat si adultii il iubesc. In...