Cum sa prepari caramele de casa

Cum sa prepari caramele de casa

Vrei sa prepari rapid ceva dulce si nu ai nici macar o idee? Te ajutam cu o reteta simpla, de pe urma careia te vei bucura de un gust minunat, asa cum poate ai mai simtit doar in copilarie. Ne referim la caramelele de casa.

Ingrediente: 

- 50 g de unt;

- 170 g de lapte condensat dulce;

- 100 g de zahar alb;

- 100 g de zahar brun.

Mod de preparare:

- pune untul la topit intr-o cratita inalta. Asigura-te ca vasul nu lipeste!

- adauga zaharul alb, zaharul brun si laptele condensat.

- lasa continutul pe foc mic si amesteca fara oprire pana incepe sa fiarba.

- amestecul trebuie lasat la fiert circa jumatate de ora. Vei observa ca e gata cand compozitia se va desprinde de pe cratita.

- lasa amestecul la racit pentru 5 minute.

- toarna compozitia in forme de cuburi de gheata unse cu putin unt.

- introdu apoi formele la frigider, pentru minimum jumatate de ora.

- pastreaza caramelele intr-un borcan ermetic, la temperatura camerei,

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei sa prepari ceva dulce rapid, delicios si crocant? Daca da, acest desert de origine orientala este...
Negresele sunt unele dintre cele mai populare prajituri din Romania. Se fac destul de repede si nu...