Nuca

Lista articolelor despre nuca pe AflaCum.ro

Articole despre nuca

Citeste cele mai noi articole despre nuca publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre nuca, pe AflaCum.ro!

Prajitura Semiluna - un desert delicios de care gospodinele mai in varsta nu numai ca au auzit, dar, cu siguranta l-au si pregatit. Pentru cele mai tinere dintre dumneavoastra, am pregatit reteta. Este simpla si nu dureaza foarte mult.

Ingrediente:

– 4 oua;

Astazi, iti prezentam o prajitura aromata si pufoasa, pe care o poti prepara la orice ocazie. Reteta nu e deloc dificila, iar gustul este garantat, chiar si in cazul celor mai mofturoase persoane. Ne referim la pandispan cu nuca.

Ingrediente:

- 8 oua;

Cornulete cu smantana umplute cu nuca sau cu marmelada! Poate n-ai pregatit, inca, asa ceva, dar ne este greu sa credem ca nu ai mancat in copilarie, de la mama sau de la bunica! Daca te-au cuprins amintirile si mai ales poftele, nu mai sta pe ganduri! Apuca-te de treaba! Iti prezentam reteta in cele ce urmeaza.

Ingrediente:

- 250 grame unt proaspat ( untul poate fi inlocuit cu untura);

Mucenicii, Macinicii sau Sfintii 40 de Mucenici din Sevastia reprezinta o sarbatoare ce are loc in fiecare an pe 9 martie. Practic, aceasta sarbatoare religioasa s-a suprapus peste inceperea anului agricol traditional si astfel a aparut traditionala sarbatoare de Mucenicii sau Macinicii.

Pe 9 martie, incepe curatenia de primavara in gospodarie, se dau foc gunoaielor numai cu fo c adus din casa, pentru a aduce caldura din casa si afara. Conform credintei populare, astazi se incheie zilele babelor, zilele capricioase ale ingemanarii iernii cu primavara, lasand loc zilelor mosilor, zile calde. Astfel, se fac numeroase ritualuri de alungare a gerului: lovirea pamantului cu bate sau maiuri, rostind descantece, pentru ca sa iasa caldura si sa intre gerul, sau jocul copiilor peste foc.

MUCENICI MUNTENESTI

Pentru rulourile cu nuca se prepara acelasi aluat din branza de vaca folosit la obtinerea rulourilor cu marmelada.

Ingrediente:

150 grame branza de vaca,
150 grame unt,
150 grame faina,
2 linguri rase zahar,
un praf de sare,
un varf de lingurita bicarbonat,
nuci macinate,
miere
ou pentru uns deasupra.