Dulceata de dovleac. Ingrediente:
- un kilogram de dovleac curatat (te sfatuim sa alegi soiul Muscat de Provence, pentru ca e mai dulce);
- un kilogram de zahar;
- 200 mililitri de apa;
- o lamaie;
- 2 portocale.
Dulceata de dovleac. Mod de preparare:
- elimina coaja, semintele si fibrele dovleacului;
- taie dovleacul in bucatele mici(cubulete);
- spala citricele cu apa fierbinte;
- usuca citricele( foloseste niste prosoape de hartie);
- da coaja de portocala( strict partea portoalie) pe razatoare. Ar trebui sa obtii cam o lingura cu varf de coaja.
- curata portocalele si lamaia de coaja si taie-le bucatele. Elimina si samburii!
- pune apa, zaharul, coaja de portocala si bucatelele de citrice intr-o craticioara/tigaie adanca;
- amesteca ingredientele din craticioara/tigaie si da-le la fiert pe foc mic. Opreste focul la 25 minute distanta de la momentul primului clocot;
- adauga bucatelele de dovleac si mai amesteca o data;
- fierbe amestecul inca 5 minute pe foc mic, de la momentul clocotirii
- opreste focul;
- lasa ducleata sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei;
- fierbe dulceata pentru 40 minute, la foc mediu;
- pune dulceata in borcane sterilizate;
- pune borcanelor capace ermetice;
- intoarce borcanele cu gura jos si inveleste-le cu o patura. Lasa-le asa pana dulceaa se raceste bine de tot
- pastreaza dulceata la loc racoros si intunecat(beci, pivnita).
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci dulceata de capsuni fara fierbere