Ingrediente:
– 4 oua;
– 100 g de nuca macinata.
– 150 ml de ulei sau unt;
– 200 g faina;
– 150 g de zahar;
– coaja rasa de la o lamaie;
– 1 plic de praf de copt;
Citeste si: Cum sa faci prajitura MORENA
Mod de preparare:
- preincalzeste cuptorul la 160 grade Celsius;
- unge o tava de marime medie cu unt/ulei, apoi tapeteaz-o cu pesmet/faina.
- amesteca ouale, cu tot cu galbenus si albus.
- adauga un praf de sare si continua sa amesteci. Ouale trebuie sa isi dubleze volumul.
- adauga zahar(treptat),
- adauga si coaja de lamaie rasa, fara sa opresti amestecarea.
- adauga uleiul/ untul si amesteca pana il inglobezi.
- adaugafaina cernuta si praful de copt.
- toarna compozitia in tava, niveleaz-o si apoi presara nuca macinata.
- baga tava la cuptor si coace compozitia pentru 30 minute.
- scoate prajitura(dupa ce ii faci testul scobitorii) si las-o sa se raceasca.
- taie prajitura in forma de semiluna, cu ajutorul unui pahar sau al unei forme rotunde din inox.
Spor la treaba si pofta buna!