Cum sa prepari prajitura Semiluna

Cum sa prepari prajitura Semiluna

Prajitura Semiluna - un desert delicios de care gospodinele mai in varsta nu numai ca au auzit, dar, cu siguranta l-au si pregatit. Pentru cele mai tinere dintre dumneavoastra, am pregatit reteta. Este simpla si nu dureaza foarte mult.

Ingrediente:

– 4 oua;

– 100 g de nuca macinata.

– 150 ml de ulei sau unt;

– 200 g faina;

– 150 g de zahar;

– coaja rasa de la o lamaie;

– 1 plic de praf de copt;

Citeste si: Cum sa faci prajitura MORENA

Mod de preparare:

- preincalzeste cuptorul la 160 grade Celsius;

- unge o tava de marime medie cu unt/ulei, apoi tapeteaz-o cu pesmet/faina.

- amesteca ouale, cu tot cu galbenus si albus.

- adauga un praf de sare si continua sa amesteci. Ouale trebuie sa isi dubleze volumul.

- adauga zahar(treptat),

- adauga si coaja de lamaie rasa, fara sa opresti amestecarea.

- adauga uleiul/ untul si amesteca pana il inglobezi.

- adaugafaina cernuta si praful de copt.

- toarna compozitia in tava, niveleaz-o si apoi presara nuca macinata.

- baga tava la cuptor si coace compozitia pentru 30 minute.

- scoate prajitura(dupa ce ii faci testul scobitorii) si las-o sa se raceasca.

- taie prajitura in forma de semiluna, cu ajutorul unui pahar sau al unei forme rotunde din inox.

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Astazi, iti prezentam o prajitura aromata si pufoasa, pe care o poti prepara la orice ocazie. Reteta...
Tortul Dobos e o prajitura minunata cu origini maghiare. Se spune ca ar fi fost inventat de...
Budinca de ovaz cu fructe este o rajitura delicioasa si sanatoasa, pe care o puteti consuma in...