Cum sa pregatesti MERE UMPLUTE cu MIGDALE

Cum sa pregatesti MERE UMPLUTE cu MIGDALE

Astazi, ti-am pregatit o reteta simpla, gustoasa si cu o aroma deosebita: mere umplute cu migdale.

Ingrediente:

- 8 mere medii;

- o jumatate de lamaie;

- un cubulet de unt;

Ingrediente umplutura:

- 55 g de migdale fara coaja macinate;

- 55 g de zahar pudra;

- 55 g de unt la temperatura camerei;

- un sfert de baton vanilie (un sfert de lingurita de pasta de vanilie);

- o lingura de rom (cognac);

- 10 g de faina alba;

- un ou mic.

Ingrediente decor:

- fulgi de migdale;

- merisoare cu suc de rodie.

Mod de preparare:

- freaca cu mixerul untul cu zaharul pudra (daca folosesti zahar pudra vanilat, nu mai adauga pastaie de vanilie) si miezul de la vanilie pana devine cremos (aproximativ 3 minute).

- adauga in fir subtire oul batut, amestecand fara oprire pana se incorporeaza.

- adauga romul si apoi migdalele macinate si mixeaza pana se incorporeaza.

- la sfarsit, incorporeza faina. Va rezulta o crema de migdale groasa, care sta pe lingura destul de mult.

- taie capace merelor, deasupra.

- scoate cotoarele merelor, folosind ustensila specifica.

- stropeste interiorul merelor si capacul cu suc de lamaie.

- asaza merele intr-o tava.

- umple mijlocul merelor cu crema de migdale. Pune, apoi, inca o lingurita deasupra.

- asaza capacele pe crema. Daca merele aveau codite, le poti infige la locul lor.

- pune cateo bucatica de unt pe fiecare mar.

- introdu merele la cuptor, la 180C, timp 40 minute. Umplutura va curge un pic pe marginea merelor, dar nu e o problema. Sunt gata cand crema care se vede pe langa capacul marului e usor rumena.

Cum sa le servesti:

- asaza cate un mar pe farfurie.

- daca vrei, poti sterge cu un servetel de hartie marginea merelor, surplusul scurs pe exterior.

- daca merele nu aveau codita, poti adauga frunze de menta in loc.

- presara fulgi de migdale (pot fi usor prajiti) in jur si apoi cateva merisoare. Sunt bune caldute sau reci.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai pofta de un desert rafinat, dar nu stii pe ce sa pui mana? Iti recomandam niste...
Azi iti propunem o super reteta pentru cina: piept de pui innabusit cu mere. Gust savuros, mancare...
Orice mar isi va schimba culoarea dupa taiere. Fructul devine maroniu. Stiintific, fenomenul are loc deoarece se...