Cum sa pregatesti MERE UMPLUTE cu MIGDALE

Cum sa pregatesti MERE UMPLUTE cu MIGDALE

Astazi, ti-am pregatit o reteta simpla, gustoasa si cu o aroma deosebita: mere umplute cu migdale.

Ingrediente:

- 8 mere medii;

- o jumatate de lamaie;

- un cubulet de unt;

Ingrediente umplutura:

- 55 g de migdale fara coaja macinate;

- 55 g de zahar pudra;

- 55 g de unt la temperatura camerei;

- un sfert de baton vanilie (un sfert de lingurita de pasta de vanilie);

- o lingura de rom (cognac);

- 10 g de faina alba;

- un ou mic.

Ingrediente decor:

- fulgi de migdale;

- merisoare cu suc de rodie.

Mod de preparare:

- freaca cu mixerul untul cu zaharul pudra (daca folosesti zahar pudra vanilat, nu mai adauga pastaie de vanilie) si miezul de la vanilie pana devine cremos (aproximativ 3 minute).

- adauga in fir subtire oul batut, amestecand fara oprire pana se incorporeaza.

- adauga romul si apoi migdalele macinate si mixeaza pana se incorporeaza.

- la sfarsit, incorporeza faina. Va rezulta o crema de migdale groasa, care sta pe lingura destul de mult.

- taie capace merelor, deasupra.

- scoate cotoarele merelor, folosind ustensila specifica.

- stropeste interiorul merelor si capacul cu suc de lamaie.

- asaza merele intr-o tava.

- umple mijlocul merelor cu crema de migdale. Pune, apoi, inca o lingurita deasupra.

- asaza capacele pe crema. Daca merele aveau codite, le poti infige la locul lor.

- pune cateo bucatica de unt pe fiecare mar.

- introdu merele la cuptor, la 180C, timp 40 minute. Umplutura va curge un pic pe marginea merelor, dar nu e o problema. Sunt gata cand crema care se vede pe langa capacul marului e usor rumena.

Cum sa le servesti:

- asaza cate un mar pe farfurie.

- daca vrei, poti sterge cu un servetel de hartie marginea merelor, surplusul scurs pe exterior.

- daca merele nu aveau codita, poti adauga frunze de menta in loc.

- presara fulgi de migdale (pot fi usor prajiti) in jur si apoi cateva merisoare. Sunt bune caldute sau reci.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Azi iti propunem o super reteta pentru cina: piept de pui innabusit cu mere. Gust savuros, mancare...
Orice mar isi va schimba culoarea dupa taiere. Fructul devine maroniu. Stiintific, fenomenul are loc deoarece se...
Merele se pot conserva cu usurinta pentru iarna. Sigur, intr-un mediu propice, ele rezista fara probleme si...