Cum sa prepari mere invelite in ciocolata

Cum sa prepari mere invelite in ciocolata

Merele invelite in ciocolata au devenit un desert foarte popular in multe tari ale lumii. Magazinele de dulciuri pregatesc tot mai frecvent aceste delicatese, care, insa, nu sunt deloc ieftine. Daca poftesti la asa ceva, te sfatuim sa nu dai zeci de lei pe 200-250 grame! Poti prepara merele in ciocolata foarte simplu in propria bucatarie!

Cum sa prepari mere invelite in ciocolata. Ingrediente:

- 6 mere dulci de marime medie(alege soiuri precum de Voinesti, de Radaseni, Jonathan, Braeburn, Fuji sau Gala);

- un kilogram de ciocolata neagra semidulce;

- o ceasca de topping preferat( Oreos, nuca de cocos, alune, M&Ms, etc).

- 110 grame de ciocolata alba(optional).

Cum sa prepari mere invelite in ciocolata. Mod de preparare:

- spala merele si elimina-le tulpinile;

- infige betisoare de lemn pentru inghetata in miezul fiecarui mar;

- introdu merele la frigider, chiar inainte de a te apuca de reteta. Merele reci se glazureaza mai bine!

- marunteste ciocolata si toppingurile . Bucatelele de 2,5 cm sunt ideale, cand vine vorba de ciocolata;

- marunteste si topping-ul, daca e necesar, apoi pune-l intr-un castron separat;

- tapeteaza o tava cu hartie pentru copt;

- unge hartia cu un strat subtire de ulei alimentar(daca ai de masline, cu atat mai bine);

- topeste ciocolata intr-o cratita suficient de incapatoare, astfel incat sa nu dea in clocot. Nu pune toata ciocolata odata, ci adauga cate putina, pe masura ce amesteci cu o lingura de lemn. Daca sesizezi ca da in clocot, da focul mai mic. Poti combina ciocolata neagra cu cea alba, daca iti place gustul;

- ia ciocolata de foc, odata ce ai topit-o in intregime;

- amesteca inca o data ciocolata pana cand devine omogena. Nu uita: trebuie sa fie calda, nu fierbinte!

- inmoaie fiecare mar in ciocolata. Pentru zonele greu accesibile ale marului, foloseste un varf de cutit pentru a aplica ciocolata topita;

- scurge excesul de ciocolata de pe fiecare mar;

- da merele prin topping-ul ales;

- pune merele in tava tapetata cu betisoarele in sus;

- lasa merele sa ajunga la temperatura camerei, apoi introdu-le la frigider pentru cateva ore(pana ciocolata se intareste);

- serveste desertul alaturi de cei dragi!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci spuma de mere. Desertul ideal pentru pastrarea siluetei

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai pofta de un desert rafinat, dar nu stii pe ce sa pui mana? Iti recomandam niste...
Azi iti propunem o super reteta pentru cina: piept de pui innabusit cu mere. Gust savuros, mancare...
Orice mar isi va schimba culoarea dupa taiere. Fructul devine maroniu. Stiintific, fenomenul are loc deoarece se...