Cum sa prepari mere invelite in ciocolata. Ingrediente:
- 6 mere dulci de marime medie(alege soiuri precum de Voinesti, de Radaseni, Jonathan, Braeburn, Fuji sau Gala);
- un kilogram de ciocolata neagra semidulce;
- o ceasca de topping preferat( Oreos, nuca de cocos, alune, M&Ms, etc).
- 110 grame de ciocolata alba(optional).
Cum sa prepari mere invelite in ciocolata. Mod de preparare:
- spala merele si elimina-le tulpinile;
- infige betisoare de lemn pentru inghetata in miezul fiecarui mar;
- introdu merele la frigider, chiar inainte de a te apuca de reteta. Merele reci se glazureaza mai bine!
- marunteste ciocolata si toppingurile . Bucatelele de 2,5 cm sunt ideale, cand vine vorba de ciocolata;
- marunteste si topping-ul, daca e necesar, apoi pune-l intr-un castron separat;
- tapeteaza o tava cu hartie pentru copt;
- unge hartia cu un strat subtire de ulei alimentar(daca ai de masline, cu atat mai bine);
- topeste ciocolata intr-o cratita suficient de incapatoare, astfel incat sa nu dea in clocot. Nu pune toata ciocolata odata, ci adauga cate putina, pe masura ce amesteci cu o lingura de lemn. Daca sesizezi ca da in clocot, da focul mai mic. Poti combina ciocolata neagra cu cea alba, daca iti place gustul;
- ia ciocolata de foc, odata ce ai topit-o in intregime;
- amesteca inca o data ciocolata pana cand devine omogena. Nu uita: trebuie sa fie calda, nu fierbinte!
- inmoaie fiecare mar in ciocolata. Pentru zonele greu accesibile ale marului, foloseste un varf de cutit pentru a aplica ciocolata topita;
- scurge excesul de ciocolata de pe fiecare mar;
- da merele prin topping-ul ales;
- pune merele in tava tapetata cu betisoarele in sus;
- lasa merele sa ajunga la temperatura camerei, apoi introdu-le la frigider pentru cateva ore(pana ciocolata se intareste);
- serveste desertul alaturi de cei dragi!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci spuma de mere. Desertul ideal pentru pastrarea siluetei