Cum sa prepari TORT DOBOS

Cum sa prepari TORT DOBOS

Tortul Dobos e o prajitura minunata cu origini maghiare. Se spune ca ar fi fost inventat de un cofetar ungur pe care il chema Dobos. Acest tort special are un blat subtire , crema este densa, din ciocolata, caramel, nuca, alune si fructe confiate.

Ingrediente pentru blat:

- 4 oua;

- 120 g de zahar brun;

- 4 linguri de faina.

Ingrediente pentru crema:

- 4 oua;

- 100 g de zahar brun;

- un pachet de unt;

- 4 plicuri de zahar vanilat;

- 100 g de cacao;

- 300 g de nuci pisate.

Mod de preparare blat:

- freaca galbenusurile cu zaharul pana ce acestea devin cremoase si capata o culoare deschisa.

- bate albusurile spuma.

- peste crema de galbenusuri, pune albusurile batute spuma si faina.

- amesteca usor de jos in sus in forma de para.

- unge forma de tort cu unt, o tapetezi cu faina si pui un strat foarte subtire de grosimea unei muchii de cutit.

- vei coace, pe rand, 7 astfel de foi si le vei scoate fierbinti din forma.

Mod de preparare crema:

- bate ouale cu zaharul, cacaoa si zaharul vanilat.

- pune compozitia obtinuta intr-o cratita mica si o asezi cu fundul in alta cratita cu apa pe care o punem pe foc.

- amesteca fara oprire pana se ingroasa.

- da, apoi, jos cratita mica si continua sa amesteci pana se raceste.

- freaca untul spuma si adauga peste el cate putin din crema pana ce aceasta este incorporata toata.

- pune in crema nucile pisate si amesteca.

- umple foile cu crema obtinuta si deasupra orneaza tortul cu nuca pisata.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Astazi, iti prezentam o prajitura aromata si pufoasa, pe care o poti prepara la orice ocazie. Reteta...
Prajitura Semiluna - un desert delicios de care gospodinele mai in varsta nu numai ca au auzit,...
Budinca de ovaz cu fructe este o rajitura delicioasa si sanatoasa, pe care o puteti consuma in...