Cozonacul este unul dintre ingredientele nelipsite de pe masa de Craciun! Astfel, pentru a va asigura ca acesta nu va lipsi de pe masa dumneavoastra, mai jos gasiti 6 retete delicioase de cozonac!
Cozonacul umplut cu mac este o alternativa a coznacului traditional de casa. Daca pentru aluat se folosesc aceleasi ingrediente ca la cozonacul clasic, umplutura difera, in sensul ca in loc de stafide, cacao, rahat sau nuci, acest cozonac de casa se umple cu mac.Citeste reteta integrala pe Mysweets.ro pentru a afla cum se prepara cozonacul umplut cu mac si alte mirodenii. Mai mult »
Un desert consistent, hranitor si deosebit de aromat este cozonacul pufos cu fulgi de migdale.
Acest cozonac poate fi preparat de Paste, Craciun, dar si in alte momente din an cand ai pofta de ceva dulce preparat in casa.
Ingrediente:- 600 grame faina,- o ceasca lapte,- 2 oua intregi,- 2 galbenusuri,- ½ lingurita sare,- 140 grame unt proaspat,- 2 linguri zahar,- 20 grame drojdie,- vanilie,- 2 linguri de unt topit,-... Mai mult »
Cozonacul traditional de casa este un dulce care nu poate sa lipseasca de pe masa de Paste sau de Craciun.
Pentru a obtine un cozonac pufos si gustos, o gospodina are nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 kg faina,- 7 galbenusuri,- 4 albusuri,- 300 grame zahar,- 250 grame unt,- 2 linguri de ulei,- lapte cat se cere (circa 1/2 litru),- o lingura rom,- vanilie,- 50 grame drojdie,- o lingurita rasa... Mai mult »
Un cozonac economic de casa este o metoda excelenta de a economisi bani pentru masa festiva de Paste. Ingrediente:- un kg faina,- 3 oua,- 250 grame zahar,- 100 grame untura,- 3 linguri de ulei,- lapte cat se cere (aproximatic 1/2 litru),- mirodenii: o lingura rom, vanilie,- 50 grame drojdie,- o lingurita rasa sare.Dupa gust, poti umple cozonacii cu nuci, cacao, stafide sau rahat.Daca vrei sa nu iti lipseasca acest desert... Mai mult »
Aceasta crema, asa cum ii spune si numele se foloseste la prepararea cozonacului, dar si la umplerea torturilor.
Ingrediente:
300 grame cozonac, sirop de zahar, cafea, cacao sau marmelada.
Sirop:
1l2 pahar apa, 100 grame zahar, rom dupa gust.
Mod de preparare:
Se inmoaie o felie de cozonac uscat cu cateva linguri de sirop facut din apa si zahar. Se freaca bine, adaugand rom si sirop cat se cere,... Mai mult »