Cum sa devii flexibil cu un minim de efort?

Cum sa devii flexibil cu un minim de efort?

Flexibilitatea este foarte importanta in timpul exercitiilor fizice, deoarece reduce efortul depus. Iata cum puteti deveni flexibili cu un minim de efort:

Pozitia din sezut cu picioarele indepartate. Asezati-va in sezut, pe podea, cu picioarele apropiate. Apoi, rezemandu-va in maini, indepartati picioarele cat de mult puteti in exterior. Indreptati picioarele si spatele.

Stati in aceasta pozitie timp de 30 de secunde, crescand durata, treptat, pana la 60 de secunde.

Semi-sfoara. In pozitia de drepti, pozitionati un picior in fata celuilalt si puneti un genunche pe podea.

Coborati incet spre podea, lasandu-va cat de jos puteti. Stati in aceasta pozitie timp de 10 secunde si apoi prelungiti durata pana la 30 -60 de secunde. 

Podul de sus este o metoda ideala de a va intinde spatele. Intindeti-va pe podea, cu genunchii indoiti si talpile pe podea. Ridicati bratele si puneti palmele pe podea. Ridicati-va corpul folosindu-va de forta mainilor, pana cand pozitia este cea asemanatoare cu un pod. Stati in aceasta pozitie timp de cateva secunde si reveniti la pozitia initiala.

Intinderea unui singur picior. Acest exercitiu este foarte usor de facut. Intindeti-va pe podea cu picioarele apropiate si talpile intinse. Trageti un picior spre voi, pana ce coapsa va ajunge la piept. Tineti coapsa la piept cu ajutorul unei maini si prindeti-va glezna cu cealalta mana, indreptand usor pulpa piciorului. Stati in aceasta pozitie timp de 10 secunde. Faceti acest exercitiu si cu celalalt picior.

Intinderea talpilor. Masati-va laba piciorului ci pocniti degetele, indoindu-le spre interior si exterior. Astfel va veti intinde bine metatarsienele.

Un alt exercitiu este acela de intindere a scorburii piciorului. Puneti talpa pe o minge de tenis si treceti scorbura piciorului peste ea, de mai multe ori, inainte si inapoi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Imbunatatirea posturii necesita putina munca si rabdare, dar merita din plin! O pozitie corecta a corpului inseamna...
Vara vine cu multa caldura, relaxare, vacante de vis si un bronz minunat pe o plaja cu...
Omul modern e predispus la sedentarism. Munca de birou sustinuta, relaxarea in fotoliu sau pe canapea si...