Computerul tau nu porneste? Afla ce are!

Articol scris de Marius Bercea
Computerul tau nu porneste? Afla ce are!

Acest articol te invata cum sa determini motivul pentru care un computer nu vrea porneasca. Daca exista o problema legata de hardware sau una referitoare la configurari.

1

Opreste computerul. Asigura-te ca toate cablurile de alimentare sunt la locul lor.

2

Reporneste computerul. Analizeaza.

3

Daca PC-ul nu vrea sa porneasca, sau ramane blocat afisand pe ecran texte de culoare alba pe un fundal negru si in care nu se regaseste cuvantul Windows, inseamna ca este o problema de hardware. Opreste computerul din nou si treci la pasul 4. Daca PC-ul se opreste in momentul in care oriunde pe ecran scrie "Windows", si ti se cere sa alegi o varianta de bootare, citeste instructiunile de pe ecran si alege o varianta.

4

Daca ai cunostinte minime referitoare la functionarea PC-urilor, treci la pasul 7. Daca ai cunostinte mai mult decat minime, porneste-l din nou si intra in BIOS. De aici ar trebui sa poti face setarile pentru ca totul sa revina la normal. Daca ai folosit optiunea overclock, seteaza FSB si vCore la valorile initiale sau implicite. Apasa "restore to factory settings" daca exista, pentru a nu fi necesara accesarea fiecarui meniu si pentru a reveni la setarile initiale.

Pagina 1/4
Articol scris de

NetMarkt Solutions va ofera solutii complete, adaptate la necesitatile si cerintele dumneavoastra. Fie ca doriti un site web nou sau sa-l imbunatatiti si sa-l promovati pe cel existent, solutii de hosting, promovare online, logo design sau pagini Facebook personalizate, va oferim solutii prompte, optime si eficiente de gazduire pagini web, design, redesign, promovare pagini web, programare si administrare web.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Instalarea unui hardware pe computer poate parea destul de dificila, insa o data ce cunoasteti pasii ce...
Multi oameni se confrunta zilnic cu probleme legate de computer, care sunt usor de rezolvat, insa majoritatea...
PC-ul este o necesitate in societatea secolului al XXI-lea. A devenit indispensabil, atat in cazul job-urilor de...