Cum a evoluat tehnologia. Prima vs ultima versiune. FOTO

Cum a evoluat tehnologia. Prima vs ultima versiune. FOTO

Tehnologia s-a dezvoltat cu o viteza aiuritoare, in ultimii 40-50 ani. Daca ne uitam la prototipurile sau versiunile unor obiecte care existau acum un secol, cu greu vom putea sa intelegem cum a fost posibila evolutia. Primele versiuni pot parea nesofisticate, amuzante sau ciudate, dar au pregatit calea viitoarelor tehnologii.

1. Costumul de baie. Desi asa cum se arata in frescele antice, femeile din baile grecesti si romane purtau costume de tip bikini, doamnele din secolele XVIII-XIX in Anglia purtau halate cu maneci lungi, precum si ciorapi pentru inot pentru a-si pastra modestia si pielea...alba. Astazi, costumele de baie sunt foarte mici si unele chiar...functionale. in 2006, designerul din New York, Andrew Schneider a introdus un bikini solar cu benzi fotovoltaice atasate. Acest model poate incarca telefonul cand termini de inotat!

2. Mouse-ul pentru computer. Primul mouse pentru computer a fost inventat de Douglas Engelbart in 1960 si a fost numit Indicator de pozitie X-Y pentru un sistem de afisare. Mouse-ul era dreptunghiular si facut din lemn. Mouse-ul modern de jocuri(R.A.T.7, spre exemplu) este metalic, conectat prin USB si reglabil in lungime pentru a se potrivi aderentei.

Pagina 1/5

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In zilele noastre, tehnologia moderna este un instrument de informare si divertisment, atat pentru adulti, cat si...
Daca simtiti ca partenerul dumneavoastra se comporta diferit sau ca relatia de cuplu s-a racit, iata cateva...
In ultimele luni, tabletele au devenit extrem de populare si au capatat din ce in ce mai...