Afla cum se pregateste macrisul cu oua rascoapte

Afla cum se pregateste macrisul cu oua rascoapte

Macrisul este o planta perena de la care folosim frunzele in diverse preparate culinare. Macrisul se pregateste similar cu urzicile.

Ingrediente:

- 1 kg macris,
- 2 linguri de unt,
- 2 galbenusuri,
- 2 linguri de smantana,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se curata si se spala macrisul la fel ca urzicile.

2

Se scurge si, daca este tanar, se inabusa intr-o cratita cu unt.

3

Daca este mai batran, se opareste intai in apa clocotita cu sare, se scurge pe o sita si se pune apoi intr-o cratita cu unt.

4

Se tine pe foc circa o jumatate de ora, se potriveste de sare.

5

Cand este gata se da la o parte, se adauga putin unt proaspat.

6

Se tine la cald. Se bat intr-un castron smantana cu galbenusurile, se amesteca cu macrisul, se infierbanta impreuna fara sa fiarba.

Mod de servire:

Se serveste cu oua rascoapte taiate in sferturi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Macrisul este o planta cu foarte multe calitati medicinale si culinare. Din pacate, a cam fost uitat...
Mielul cu macris este un preparat culinar care se gateste in bucataria romaneasca primavara, in perioada Pastelui. ...
Valoarea nutritiva a crochetelor de cartofi este imbogatita la aceasta reteta si de oua rascoapte. Iata reteta...