Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Macrisul este o planta perena de la care folosim frunzele in diverse preparate culinare. Macrisul se pregateste similar cu urzicile.
Macrisul este o planta perena de la care folosim frunzele in diverse preparate culinare. Macrisul se pregateste similar cu urzicile.
Ingrediente:
- 1 kg macris,
- 2 linguri de unt,
- 2 galbenusuri,
- 2 linguri de smantana,
- sare.
Mod de preparare:
Se curata si se spala macrisul la fel ca urzicile.
Se scurge si, daca este tanar, se inabusa intr-o cratita cu unt.
Daca este mai batran, se opareste intai in apa clocotita cu sare, se scurge pe o sita si se pune apoi intr-o cratita cu unt.
Se tine pe foc circa o jumatate de ora, se potriveste de sare.
Cand este gata se da la o parte, se adauga putin unt proaspat.
Se tine la cald. Se bat intr-un castron smantana cu galbenusurile, se amesteca cu macrisul, se infierbanta impreuna fara sa fiarba.
Mod de servire:
Se serveste cu oua rascoapte taiate in sferturi.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.