Supa de macris cu pui afumat. Ingrediente:
- 200 grame de macris proaspat;
- 350 grame de piept/pulpa afumat/a de pui;
- 2 catei de usturoi;
- 150 grame de ceapa;
- 100 grame de morcov;
- 200 grame de cartofi;
- 2 oua;
- 2 litri de apa;
- 2 linguri de ulei de floarea-soarelui;
- sare, dupa gust;
- piper negru macinat, dupa gust.
Supa de macris cu pui afumat. Mod de preparare:
- curata ceapa si tai-o in cubulete;
- curata cartofii, spala-i si toaca-i cubulete;
- incinge uleiul intr-o cratita nu foarte mare, dar nici prea mica;
- adauga ceapa maruntita si usturoiul dat prin presa;
- prajeste amestecul timp de 3 minute, la foc moderat, amestecand frecvent;
- adauga cartofii tocati;
- mai prajeste amestecul inca 5 minute, amestecand din cand in cand;
- curata morcovul si apoi da-l pe razatoarea mare;
- adauga morcovul in craticioara si amesteca;
- caleste amestecul inca 5 minute la foc mic;
- taie puiul afuma in cubulete;
- adauga puiul facut cubulete in craticioara si amesteca iar;
- asezoneaza amestecul sare si piper;
- toarna apa peste prajeala si amesteca;
- fierbe supa inca 5 minute dupa ce a inceput sa dea in cloclot, la foc mic;
- cat supa fierbe, spala macrisul si taie-l marunt;
- adauga macrisul in supa si amesteca;
- bate ouale cu furculita pana devin omogene;
- toarna ouale batute in supa, amestecand continuu cu hotarare;
- ia supa de pe foc dupa ce ouale s-au coagulat;
- acopera supa cu un capac si las-o sa se odihneasca un sfert de ora;
- serveste supa cu smantana si marar.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Miel cu macris