Cum sa faci supa de macris cu pui afumat

Cum sa faci supa de macris cu pui afumat

Ai pofta de o supa, dar nu vrei ceva clasic? In acest caz, reteta de azi e pentru tine. Ne referim la supa de macris cu pui afumat. Vobim, in plus, de o preparare usor altfel fata de supa obisnuita: se prajesc intai legumele si carnea afumata, iar in combinatie cu macrisul, supa va avea un gust de neuitat.

Supa de macris cu pui afumat. Ingrediente:

- 200 grame de macris proaspat;

- 350 grame de piept/pulpa afumat/a de pui;

- 2 catei de usturoi;

- 150 grame de ceapa;

- 100 grame de morcov;

- 200 grame de cartofi;

- 2 oua;

- 2 litri de apa;

- 2 linguri de ulei de floarea-soarelui;

- sare, dupa gust;

- piper negru macinat, dupa gust.

Supa de macris cu pui afumat. Mod de preparare:

- curata ceapa si tai-o in cubulete;

- curata cartofii, spala-i si toaca-i cubulete;

- incinge uleiul intr-o cratita nu foarte mare, dar nici prea mica;

- adauga ceapa maruntita si usturoiul dat prin presa;

- prajeste amestecul timp de 3 minute, la foc moderat, amestecand frecvent;

- adauga cartofii tocati;

- mai prajeste amestecul inca 5 minute, amestecand din cand in cand;

- curata morcovul si apoi da-l pe razatoarea mare;

- adauga morcovul in craticioara si amesteca;

- caleste amestecul inca 5 minute la foc mic;

- taie puiul afuma in cubulete;

- adauga puiul facut cubulete in craticioara si amesteca iar;

- asezoneaza amestecul sare si piper;

- toarna apa peste prajeala si amesteca;

- fierbe supa inca 5 minute dupa ce a inceput sa dea in cloclot, la foc mic;

- cat supa fierbe, spala macrisul si taie-l marunt;

- adauga macrisul in supa si amesteca;

- bate ouale cu furculita pana devin omogene;

- toarna ouale batute in supa, amestecand continuu cu hotarare;

- ia supa de pe foc dupa ce ouale s-au coagulat;

- acopera supa cu un capac si las-o sa se odihneasca un sfert de ora;

- serveste supa cu smantana si marar.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Miel cu macris

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Macrisul este o planta cu foarte multe calitati medicinale si culinare. Din pacate, a cam fost uitat...
Macrisul este o planta perena de la care folosim frunzele in diverse preparate culinare. Macrisul se pregateste...
Mielul cu macris este un preparat culinar care se gateste in bucataria romaneasca primavara, in perioada Pastelui. ...