Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Alaturi de fasolea pastai, in sare se pot pastra la fel de bine si ardeii.
Alaturi de fasolea pastai, in sare se pot pastra la fel de bine si ardeii.
Aceste legume conservate in sare se pregatesc astfel si se folosesc iarna la diferite preparate culinare.
Ingrediente:
- ardei grasi
- sare
- apa
- acid salicilic.
Mod de preparare:
Se aleg ardei grasi frumosi.
Se spala intr-o apa, se taie in jurul coditei un capacel si se curata de seminte.
Se presara fiecare cu putina sare inauntru si se lasa sa stea intr-un vas mare sau intr-o oala, pana a doua zi, ca sa se moaie.
La 100 ardei grasi, intra 300 - 400 g sare. Dupa ce s-au inmuiat se asaza in borcan, unul in altul, ca sa incapa cat mai multi turnand si apa pe care au lasat-o.
Dupa cateva ore, daca s-au lasat, se mai adauga cativa ardei, pana se umple complet borcanul, se apasa cu o scandurica atat, cat sa-i cuprinda zeama care a iesit din ei.
Daca aceasta nu ajunge pana sus, se poate turna putina apa cu sare.
Se pune un praf de acid salicilic muiat cu putina apa calda ca sa nu faca floare, se apasa cu o scandurica, se leaga cu hartie pergament si se tin la loc racoros.
Inainte de intrebuintare se desareaza, punandu-i din ajun in apa. Intr-un borcan de 6 kg incap 100 - 120 ardei frumosi.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.