Cum sa conservi rosiile. Reteta fara otet

Cum sa conservi rosiile. Reteta fara otet

Rosiile pot fi conservate in multe feluri in varianta gogonele sau atunci cand ajung la maturitate. Dintre toate retetele de conservare, ne-am oprit azi asupra uneia care n-are in compozitie otet, un lichid cu care nu se impaca toata lumea!

Cum sa conservi rosiile. Reteta fara otet. Ingrediente(pentru un borcan de 1,5 litri):

- rosii coapte;

- 5-6 fasii groase de ardei gras;

- 10 inele de ceapa;

- 2 catei de usturoi;

- o umbela de marar;

- 2 frunze de morcov;

- 4 frunze de zmeur (ofera un gust aparte, dar are si rolul de conservant, continand acid salicilic);

- 3 frunze de visin;

- 4 boabe de piper negru;

- o foaie de dafin.

- 3 cuisoare (daca doresti);

Cum sa conservi rosiile. Reteta fara otet. Ingrediente pentru marinada:

- un litru de apa;

- 5 linguri de zahar;

- o lingura cu varf de sare;

- o jumatate de lingurita de sare de lamaie.

Cum sa conservi rosiile. Reteta fara otet. Mod de preparare:

- spala, apoi curata legumele si verdeturile;

- taie ceapa in rondele cu grosimea de circa 5 mm;

- taie fiecare ardei gras in 8 fasii pe lungime;

- pune frunzele de visin si zmeur, frunzele de morcov, cuisoarele, umbela de marar si fasiile de ardei gras pe fundul borcanului sterilizat;

- adauga 5 inele de ceapa, un catel de usturoi, taiat in feliute si 4 boabe de piper negru in borcan;

- procedeaza la fel pentru fiecare borcan;

- pune rosiile in borcane, cat mai compact. Vei incepe cu rosiile mai mari, iar pe cele mici le vei pune in golurile dintre cele mari;

- adauga un catel de usturoi feliat si 4-5 inele de ceapa, dupa primul strat de rosii;

- adauga inca 2-3 fasii de ardei gras in golurile dintre rosii;

- pregateste marinada( 600 ml de marinada este suficienta pentru umplerea unui borcan de 1,5 l de rosii.

- toarna apa intr-o cratita;

- adaugai sarea, zaharul si sarea de lamaie;

- amesteca;

- adu amestecul pana la punctul de fierbere;

- toarna marinada in borcane. Trebuie sa fie pline;

- pune capace sterilizate borcanelor, apoi lasa rosiile sa se opareasca pe ntru 10-15 minute;

- scurge marinada din borcane si toarn-o inapoi in cratita;

- da iar marinada in clocot, dupa care toarn-o in borcane, umplandu-le complet;

- pune capace si inchide-le ermetic;

- intoarce borcanele cu gura in jos;

- inveleste borcanele cu o patura/haina si lasa-le sa se raceasca;

- muta conservele intr-un loc racoros si fara prea multa lumina(debara, beci, pivnita).

Citeste si: Rosii conservate in borcan

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rosiile consuma multa energie in timpul infloririi. Pentru a compensa, se hranesc intens cu substantele din sol....
Fertilizarea este foarte importanta pentru o recolta bogata. Astazi, ne vom opri asupra unui fertilizator natural eficient...
Virusul rasucirii frunzelor de tomate(beet curly top virus on tomato – BCTV) este o viroza periculoasa, care...