Rulouri de macrou la cuptor. Ingrediente:
- 4 pesti;
- 2 cepe;
- 3 linguri de suc de lamaie;
- 3 lingurite de mustar;
- 3 linguri de sos de soia;
- un sfert de lingurita de sare;
- piper negru macinat, dupa gust;
- 3 linguri de maioneza / smantana fermentata.
Rulouri de macrou la cuptor. Mod de preparare:
- fileteaza macroul si indeparteaza oasele;
- taie fiecare fileu in jumatate pe lungime;
- pregateste sosul. Adauga sucul de lamaie, mustarul si sosul de soia intr-un vas potrivit. Amesteca bine cu o lingurita, apoi asezoneazaamestecul obtinut cu sare si piper negru macinat. Ai grija la cantitatea de sare! Sosul de soia e deja sarat;
- aplica sosul pe fileuricu o pensula de bucatarie. Daca ai suficient timp la dispozitie, le poti lasa la marinat pentru 15-20 minute;
- ia un rulou si ruleaza-l in forma de spirala, apoi prinde-i capatul cu ajutorul unei scobitori. Porcedeaa la fel si cu celelalte rulouri;
- taie cepelen forma de sferturi de rondele;
- unge tava de copt cu ulei vegetal;
- pune un strat de ceapa taiata la baza tavii, apoi aranjeaza rulourile de macrou in randuri. Periaza-le cu sosul ramas;
- introdu tava in cuptorul preincalzit pana la 200 grade Celsius, timp de 25-30 minute;
- scoate pestele, pune-l pe un platou si serveste-l alaturi de garnitura dorita.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa prepari rulada de macrou