Cum sa prepari rulouri de macrou la cuptor

Cum sa prepari rulouri de macrou la cuptor

Macroul este unul dintre cei mai apreciati pesti in bucatariile din intreaga lume! Nici in Romania lucrurile nu stau diferit. Macroul este la mare cautare, mai ales in zilele de sarbatoare! Iti prezentam, azi, un preparat delicios, care va infrumuseta cu siguranta masa ta festiva. Este vorba despre rulouri de macrou cu sos la cuptor!

Rulouri de macrou la cuptor. Ingrediente:

- 4 pesti;

- 2 cepe;

- 3 linguri de suc de lamaie;

- 3 lingurite de mustar;

- 3 linguri de sos de soia;

- un sfert de lingurita de sare;

- piper negru macinat, dupa gust;

- 3 linguri de maioneza / smantana fermentata.

Rulouri de macrou la cuptor. Mod de preparare:

- fileteaza macroul si indeparteaza oasele;

- taie fiecare fileu in jumatate pe lungime;

- pregateste sosul. Adauga sucul de lamaie, mustarul si sosul de soia intr-un vas potrivit. Amesteca bine cu o lingurita, apoi asezoneazaamestecul obtinut cu sare si piper negru macinat. Ai grija la cantitatea de sare! Sosul de soia e deja sarat;

- aplica sosul pe fileuricu o pensula de bucatarie. Daca ai suficient timp la dispozitie, le poti lasa la marinat pentru 15-20 minute;

- ia un rulou si ruleaza-l in forma de spirala, apoi prinde-i capatul cu ajutorul unei scobitori. Porcedeaa la fel si cu celelalte rulouri;

- taie cepelen forma de sferturi de rondele;

- unge tava de copt cu ulei vegetal;

- pune un strat de ceapa taiata la baza tavii, apoi aranjeaza rulourile de macrou in randuri. Periaza-le cu sosul ramas;

- introdu tava in cuptorul preincalzit pana la 200 grade Celsius, timp de 25-30 minute;

- scoate pestele, pune-l pe un platou si serveste-l alaturi de garnitura dorita.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa prepari rulada de macrou

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Macroul este unul dintre cei mai apreciati pesti in bucatariile din intreaga lume! Nici in Romania lucrurile...
Cea mai consistenta masa ar trebui sa fie cea de dimineata. Cel putin asta ne transmit nutritionistii....
Ti-e pofta de peste, dar nu prea te pricepi sa-l gatesti sau ti-e teama ca va dura...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare