Pana de somn cu usturoi

Pana de somn cu usturoi

Somnul este un peste rapitor de talie mare care traieste mai ales in Europa Centrala, in Europa de Est, dar si in Asia.

Acest peste prefera apele adanci si tulburi, cum ar fi balti, lacuri, fluvii. Somnul poate fi intalnit si la gura de varsare in Marea Neagra, in Marea Caspica si in Marea Baltica. Consumul de somn este practicat mai ales in Europa de Est unde pestele este pescuit si tinut in crescatorii.

Acest peste impunator cu botul lat si turtit ajunge la 150 kilograme.

Din somn se poate prepara ciorba sau se gateste impreuna cu usturoi si alte legume fiert, la gratar sau la cuptor. De la somn se consuma doar carnea, icrele sale fiind considerate toxice.

Noi va propunem o reteta delicioasa numita pana de somn cu usturoi care se consuma de regula cu legume fierte sau la cuptor.

Ingrediente:

- 2 kg somn sarat,

- legume: o ceapa, un morcov, o capatana de usturoi

Mod de preparare:

1

Se spala bucatile de somn, se taie in felii si se pun la fiert cu o ceapa si un morcov.

2

Se lasa sa se raceasca in apa.

3

Se taie felii si se serveste cald cu mujdei de usturoi si cu mamaliga.

Pana de somn se poate obtine si prin frigere la gratar sau prin prajire.
O portie de 150 grame contine 427 calorii.

Etichete: somn, usturoi, peste

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti pasionat de pescuit, dar esti novice in domeniu? Ai vrea sa prinzi si peste mai mare...
Pentru pestele in aluat, se prepara o compozitie de clatite. Aceasta reteta se poate pregati dintr-un peste...
Orice om care adopta un stil de viata sanatos stie ca trebuie sa doarma intre 7 si...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare