Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Salatele descriu orice fel de mancare care contine o combinatie de legume, paste, zarzavaturi, oua, carne, fructe de mare sau chiar fructe.
Salatele descriu orice fel de mancare care contine o combinatie de legume, paste, zarzavaturi, oua, carne, fructe de mare sau chiar fructe.
Ele pot fi servite reci sau calde, dupa preferinta. Majoritatea salatelor necesita un dressing sau un sos, dar acest lucru nu este obligatoriu.
Salatele pot fi clasificate ca si aperitive, pot acompania un fel de baza, pot fi antreuri sau chiar deserturi. Ele sunt cunoscute de mai bine de 2000 de ani, datand din timpul Imperiului Roman.
Salatele sunt servite in mod divers, in tari si regiuni diferite. Daca americanii prefera salata Cezar ca si aperitiv, coreenii adora Kimchi sau legumele murate, iar mexicanii au salata lor traditionala, intitulata Nopalito.
Daca planuiti sa serviti un meniu mexican la urmatoarea petrecere, luati in calcul salata Nopalito, alaturi de tacos si enchiladas.
Salata Nopalito sau Nopales are ca ingredient principal fructul de cactus. Nopales( fructele de cactus) sunt legume obisnuite in Mexic, fiind foarte bogate in fibre, benefice pentru sanatate. Nopales proaspete pot fi greu de gasit in magazine, varianta lor la conserva fiind mai accesibila.
Ingrediente:
A. Pentru dressing
- 2 catei mari de usturoi, necuratati
- ¼ cana de suc de lamaie
- ½ cana de ulei de masline
- piper negru proaspat macinat
- ¼ lingurita de oregano si cimbru
- 1 lingura de ardei iuti jalapeno murati
B. Pentru salata
- 1 borcan de Nopalitos conservate( fructe de cactus)
- 4 fire de ceapa verde
- 2 rosii medii
- 4 ridichi rosii
- 1 capatana de salata rosie
- 1 legatura de frunze de coriandru
- ½ cana de branza feta maruntita
Mod de preparare:
- Taiati legumele. Maruntiti ardeii Jalapeno. Taiati ceapa verde si frunzele de coriandru in bucati mari, apoi taiati in felii subtiri rosiile si ridichile. Spalati capatana de salata rosie si rupeti-o in bucati mici.
- Pentru dressing, incepeti prin a innabusi usturoiul nedecojit, amestecand continuu, la foc mediu, timp de 20 de mjinute, intr-o tigaie antiaderenta. Scoateti-l din tigaie, decojiti-l si pasati-l, apoi puneti-l intr-un bol mic.
- Amestecati, intr-un recipient, sucul de lamaie uleiul de masline, piperul negru, oregano si cimbrul, folosind un tel metalic.
- Adaugati usturoiul si ardeii Jalapeno si amestecati bine. Apoi puneti amestecul de o parte. Daca il pregatiti dinainte, puneti dressingul in frigider spre pastrare.
- Inainte de a servi salata, puneti fructele de cactus ( Napolitos) intr-un bol mare si amestecati-le cu dressingul, pentru a le patrunde bine. Scurgeti legumele si adaugati-le in bol, inainte de servire. La final adaugati branza feta faramitata.
Atentie! Aceasta salata este foarte picanta, asa ca asigurati-va, mai intai, daca musafirii d-voastra au inclinatie spre astfel de feluri de mancare. Pofta buna!
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.