Cum sa prepari cea mai buna salata boeuf

Cum sa prepari cea mai buna salata boeuf

Salata de boeuf este, cu siguranta, una dintre mancarurile preferate ale romanilor, mai ales la mesele festive. Orice gospodina a facut macar o data in viata aceasta minunatie romaneasca. Daca inca nu te-ai incumetat sa gatesti salata boeuf, iti oferim astazi o reteta de succes. Urmeaza intocmai pasii si nu vei fi dezamagit/a!

Ingrediente:

- 700 grame de carne de vita (pulpa, muschi);

- 700 grame de cartofi (de preferat sa fie rosii, deoarece nu se farama usor dupa fierbere)

- 300 grame de castraveti in otet;

- 500 ml maioneza (de preferat facuta in casa cu oua de la gaini de curte, cu sau fara lamaie);

- 50 grame de mazare boabe;

- 2 gogosari murati – unul pentru fata interioara si celalalt pentru cea exterioara;

- 3 morcovi mari;

- 10/12 masline pentru ornat;

- sare, dupa gust.

Mod de preparare:

- fiecare ingredient se va fierbe separat, pentru a se pastra gusturile;

- fierbe carnea pana se rasoleste;

- fierbe cartofii in asa masura incat sa nu fie patrunsi de tot;

- curata cartofii si lasa-i la racit;

- fierbe mazare 5 minute, daca e in varianta la cutie si pana se inmoaie, daca e congelata;

- curata morcovii, apoi fierbe-i in jur de 30 minute(sa ramana tarisori);

- taie castravetii si gogosarii marunt;

- prepara maioneza;

- cand carnea si legumele s-au racit, taie-le marunt;

- amesteca intr-un castron salata cu trei sferturi din maioneza;

- pune salata musuroi pe un platou;

- rotunjeste salata si unge-o cu maioneza ramasa;

- orneaza salata cu gogosarul si maslinele taiate feliute.

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Salata de cartofi poate parea o reteta saraca in ingrediente. Nu si aceasta! In opinia multor bucatari...
Un aperitiv gustos si hranitor il reprezinta ouale umplute cu ciuperci si sunca. Pentru aceasta reteta ai...
Un ou poate avea doua galbenusuri din mai multe motive. Oul dublu, asa cum i se mai...