Ingrediente:
- 700 grame de carne de vita (pulpa, muschi);
- 700 grame de cartofi (de preferat sa fie rosii, deoarece nu se farama usor dupa fierbere)
- 300 grame de castraveti in otet;
- 500 ml maioneza (de preferat facuta in casa cu oua de la gaini de curte, cu sau fara lamaie);
- 50 grame de mazare boabe;
- 2 gogosari murati – unul pentru fata interioara si celalalt pentru cea exterioara;
- 3 morcovi mari;
- 10/12 masline pentru ornat;
- sare, dupa gust.
Mod de preparare:
- fiecare ingredient se va fierbe separat, pentru a se pastra gusturile;
- fierbe carnea pana se rasoleste;
- fierbe cartofii in asa masura incat sa nu fie patrunsi de tot;
- curata cartofii si lasa-i la racit;
- fierbe mazare 5 minute, daca e in varianta la cutie si pana se inmoaie, daca e congelata;
- curata morcovii, apoi fierbe-i in jur de 30 minute(sa ramana tarisori);
- taie castravetii si gogosarii marunt;
- prepara maioneza;
- cand carnea si legumele s-au racit, taie-le marunt;
- amesteca intr-un castron salata cu trei sferturi din maioneza;
- pune salata musuroi pe un platou;
- rotunjeste salata si unge-o cu maioneza ramasa;
- orneaza salata cu gogosarul si maslinele taiate feliute.
Spor la treaba si pofta buna!