Cum sa prepari MUTABAL

Cum sa prepari MUTABAL

Mutabal este o salata de vinete libaneza, foarte raspandita in tarile arabe. Este  hranitoare si are un gust cremos datorita pastei de susan (tahina) si a iaurtului.

Ingrediente:

- un kg de vinete;

-  o jumatate de rodie;

- 2 linguri de iaurt gras;

- o lingurita de tahini;

- o ceapa mica, tocata marunt;

- o lingura de suc de lamaie;

- 2 oua;

- 2 linguri de ulei vegetal;

- 2 linguri de mustar;

- sare.

Mod de preparare:

- pune vinetele la copt, vreme in care faci o maioneza din cele doua oua fierte, cu uleiul si cele 2 linguri de mustar.

- toaca ceapa si curata rodia.

- cand vinetele sunt gata, le cureti, le lasi sa se scurga si le toci marunt cu sare. Apoi, marunteste-le, folosind blenderul de mana, lpana devin pasta.

- adauga bunatati: iaurtul, tahini, suc de lamaie, maioneza, ceapa tocata si amesteca bine.

- la final, adauga rodia si gusta pentru a vedea daca mai trebuie ceva.

- fa niste crochete de paine si masa este gata!

Pofta buna!

Salata Mutabal este servita ca mezze pe bucati de lipie. Mezze consta in feluri de mancare ca: frigarui din carne , legume murate, humus si piure de vinete afumate, fructe de mare marinate la gratar si o varietate de salate gatite sau proaspete, prezentate sub forma de bufet cu autoservire.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Lintele sunt leguminoase foarte apreciate in intreaga lume. Multe dintre retetele pe baza de linte au plecat...
Musacaua este o mancare de origine turca preparata din carne tocata si felii de vinete, de cartofi...