Ingrediente:
- un kg de vinete;
- o jumatate de rodie;
- 2 linguri de iaurt gras;
- o lingurita de tahini;
- o ceapa mica, tocata marunt;
- o lingura de suc de lamaie;
- 2 oua;
- 2 linguri de ulei vegetal;
- 2 linguri de mustar;
- sare.
Mod de preparare:
- pune vinetele la copt, vreme in care faci o maioneza din cele doua oua fierte, cu uleiul si cele 2 linguri de mustar.
- toaca ceapa si curata rodia.
- cand vinetele sunt gata, le cureti, le lasi sa se scurga si le toci marunt cu sare. Apoi, marunteste-le, folosind blenderul de mana, lpana devin pasta.
- adauga bunatati: iaurtul, tahini, suc de lamaie, maioneza, ceapa tocata si amesteca bine.
- la final, adauga rodia si gusta pentru a vedea daca mai trebuie ceva.
- fa niste crochete de paine si masa este gata!
Pofta buna!
Salata Mutabal este servita ca mezze pe bucati de lipie. Mezze consta in feluri de mancare ca: frigarui din carne , legume murate, humus si piure de vinete afumate, fructe de mare marinate la gratar si o varietate de salate gatite sau proaspete, prezentate sub forma de bufet cu autoservire.