Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
La origine, scordoleaua este o mancare a lipovenilor si ucrainienilor din Delta.
La origine, scordoleaua este o mancare a lipovenilor si ucrainienilor din Delta.
De provenienta greceasca, cuvantul “scordolea” vine de la usturoi si chiar daca multi asociaza acest termen cu pestele, scordoleaua este si un sos de nuci cu usturoi folosit in bucataria romaneasca si elena.
Ingrediente scordolea de nuci
- 250 g nuci
- 1 felie de paine
- 2 - 3 catei de usturoi
-100 g ulei
- 1 Iingura otet
- sare.
Mod de preparare:
Se curata nucile de coaja si se trec prin masina.
Se inmoaie in apa miezul de paine.
Se freaca cu putina apa si otet, pana se face ca o alifie.
Se freaca bine cu putin ulei, pana se face ca o crema untoasa.
Se potriveste de sare si de acru (consistenta sa fie ca o smantana groasa).
Se serveste cu raci fierti, cu rasol de pasare, salata de castraveti, de sfecla.
Se poate servi si ca sos; in acest caz se subtiaza cat trebuie cu putina apa.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.