Scordolea

Lista articolelor despre scordolea pe AflaCum.ro

Articole despre scordolea

Citeste cele mai noi articole despre scordolea publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre scordolea, pe AflaCum.ro!

La origine, scordoleaua este o mancare a lipovenilor si ucrainienilor din Delta.

De provenienta greceasca, cuvantul “scordolea” vine de la usturoi si chiar daca multi asociaza acest termen cu pestele, scordoleaua este si un sos de nuci cu usturoi folosit in bucataria romaneasca si elena.

Ingrediente scordolea de nuci

Scordoleaua este o mancare gatita in special in Delta Dunarii si are origini lipovene.

Aceasta mancare se prepara din peste si raci in combinatie cu o crema untoasa din care nu lipsesc nucile si usturoiul pisat.

Ingrediente:

- 18 raci mijlocii,
- 50 nuci,
- o felie de paine,
- cativa catei de usturoi,
- 100 g ulei,
- 1 lingura otet,
- sare.

Mod de preparare:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.