Salata Flamingo. Ingrediente:
- 2 sfecle rosii;
- 200 grame de branza topita;
- 3 oua mari/ 4 oua mici;
- 200 grame de bastonase de crab;
- maioneza;
- sare, dupa gust;
- piper negru macinat, dupa gust;
- 2-3 catei de usturoi.
Salata Flamingo. Mod de preparare:
- spala si curata sfecla;
- fierbe/coace la cuptor sfecla rosie;
- da sfecla prin razatoarea mare;
- adauga, peste sfecla,sarea, piperul negru macinat si usturoiul zdrobit;
- amesteca;
- pune pe platoul de servire un inel de patiserie/ de la o tava;
- distribuie sfecla uniform in interiorul inelului;
- acopera sfecla cu un strat subtire de maioneza;
- scoate branza topita din frigider(cam cu 20 minute inainte de a te lua de reteta) si da-o prin razatoare;
- toarna branza topita peste sfecla rosie, raspandind-o uniform cu o furculita;
- asezoneaza branza topita cu piper negru;
- raspandeste iar deasupra o plasa de maioneza;
- urmeaza stratul de oua fierte date prin razatoarea mare, acoperite cu maioneza;
- da bastonasele de crabi prin aceeasi razatoare;
- pune crabul pastuit deasupra salatei, distribuindu-l uniform;
- la final, unge salata tot uniform cu un strat subtire de maioneza;
- introdu salata Flamingo la frigider pentru 3-4 ore;
- scoate salata de la rece si decoreaza cu marar verde tocat;
- taie salata si serveste-o alaturi de cei dragi.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci salata Vrajitorul. Ideala pentru masa de sarbatoare