Ce alimente sa eviti in timpul sarcinii?

 Ce alimente sa eviti in timpul sarcinii?

Sarcina este o perioada frumoasa, dar dificila din viata unei femei, cu schimbari hormonale, ce atrag dupa sine o serie de pofte.

Iata, insa, ce alimente trebuie evitate in timpul sarcinii:

1

Branzeturile moi, facute din lapte nepasteurizat, pot fi pline de bacterii, ce pot dauna fatului. Asadar este indicat sa evitati branza Brie, Camembert, branza cu mucegai si branza proaspata, daca nu scrie pe eticheta ca sunt pasteurizate. Puteti opta insa pentru Parmezan pe paste sau pentru alte tipuri de branza tare.

2

Carnea gatita mediu sau in sange trebuie scoasa cu totul din alimentatie, in timpul sarcinii, deoarece poate contine, de asemenea, mai multe tipuri de bacterii.

3

Sushi reprezinta o sursa de paraziti si de bacterii, asadar, daca doriti sa consumati fructe de mare si peste, atunci trebuie sa optati pentru varianta bine gatita.

4

Maioneza sau sosurile de casa pe baza de ou crud. Optati pentru sosurile din magazin, ce contin oua pasteurizate.

5

Tiramisu si alte deserturi de casa, facute cu oua crude, cum ar fi spuma de albusuri si bezeaua trebuie excluse din meniul unei gravide.

6

Pestii cu continut ridicat de mercur – pestele spada, macroul si rechinul trebuie evitati in timpul sarcinii, deoarece pot dauna fatului. Puteti opta, insa, pentru alte tipuri de peste, cum ar fi somonul, codul si tonul la cutie. Cereti sfatul medicului inainte de a consuma peste.

7

Mezelurile pot contine Listeria, o bacterie ce se dezvolta la temperatura din frigider. Asadar evitati crenvustii si sunca in stare cruda in timpul sarcinii. Puteti sa le consumati fierte, daca aveti pofta de asa ceva.

8

Pateul de casa contine mai multe tipuri de carne perisabila, ce pot favoriza dezvoltarea Listeriei. Asadar optati pentru varianta la cutie, pentru a evita imbolnavirea.

9

Fructele si legumele nespalate pot contine o bacterie numita toxoplasma, ce provoaca o boala, periculoasa pentru fat. Spalati bine fructele si legumele sub jet de apa rece, inainte de ale consuma si taiati partile lovite sau innegrite.

10

Pestele afumat trebuie exclus din meniul unei femei gravide, deoarece favorizeaza apariatia Listeriei, datorita faptului ca este pastrat in frigider. Puteti opta pentru peste afumat gatiti, daca va este pofta de asa ceva.

11

Laptele nepasteurizat sau proaspat muls este contraindicat in timpul sarcinii, deoarece poate contine Listeria, bacterie ce poate dauna fatului. Este indicat ca in timpul sarcinii sa consumati lapte si produse lactate pasteurizate.

12

Limitati consumul de cofeina, in timpul sarcinii, la aproximativ 200 de miligrame pe zi. Atentie insa, aceasta nu este prezenta doar in cafea, ci si in sucuri carbogazoase, ceai, ciocolata si in bauturile energizante.

13

Consumul de alcool in timpul sarcinii, fie si a unei cantitati infime, poate cauza fatului defecte serioase. Asadar femeile insarcinate trebuie sa evite orice timp de bauturi alcoolice, inclusiv vinul si berea.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Producatorii de alimente folosesc aditivi si chimicale in produsele lor pentru a le face mai bune si...
Sarcina poate fi o perioada minunata pentru viitoarele mame, insa, din pacate, durerile de cap sunt foarte...
Alimentatia este importanta cand vine vorba despre somnul de peste noapte. Daca mananci mult si greu, s-ar...