Superfetatie sau cum sa ramai insarcinata cand esti deja insarcinata

Superfetatie sau cum sa ramai insarcinata cand esti deja insarcinata

Superfetatia se produce atunci cand doua ovule eliberate la doua cicluri menstruale diferite sunt fecundate de doi spermatozoizi, la o distanta cuprinsa intre cateva zile si trei saptamani. Mai simplu spus: femeia respectiva ramane insarcinata in momentul cand e deja insarcinata! Fenomenul e rarisim in cazul oamenilor, fiind mai frecvent la animale precum ovine sau cabaline.

Superfetatie. Cum se produce? In marea majoritate, femeile inceteaza sa ovuleze in timpul sarcinii. Uterul se adapteaza pentru a transporta un ovul deja fertilizat, fiind foarte putin probabil sa lase un alt embrion sa se alature celui existent. De asemenea, in timpul sarcinii, corpul unei femei produce un dop de mucus care previne infectiile bebelusului si care serveste drept bariera pentru fenomene precum conceptia repetata. Asadar, superfetatia se produce daca: ovulezi in timpul sarcinii, ai uterul divizat, ai uterul partial format. Aceste scenarii sunt atat de rare incat medicii nu au gasit o explicatie clara a superfetatiei.

Superfetatie. Travaliul si nasterea. Superfetatia poate complica lucrurile putin, insa nu in mod dramatic. Din fericire, nu va fi o diferenta uriasa intre fetusi(unul nu va fi de 8 luni si celalalt de 3 luni). Copiii aparuti prin superfetatie au varste apropiate. In cele mai multe cazuri, bebelusii nascuti intre 37 si 38 de saptamani sunt sanatosi. Astfel, o mama care trece prin superfetatie ar putea, teoretic, sa programeze o nastere care se situeaza undeva intre termenele estimate de nastere ale celor doi fetusi(cel mic si cel mare). Daca fetusii se dezvolta normal, este foarte posibil sa nu existe riscuri majore pentru femeia care-i poarta in pantece. Probelemele apara doar in situatia in care unul dintre bebelusi este semnificativ mai tanar sau mai putin dezvoltat decat celalalt.

Citeste si: Semne suprinzatoare ale sarcinii. Le cunoasteai?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sarcina poate reprezenta un amalgam de emotii, deoarece este un proces dur, dar si uimitor, in acelasi...
Inducerea travaliului este un proces de stimulare care se pune in aplicare doar dupa o decizie a...
Sarcina reprezinta, fara indoiala, o perioada minunata, dar si inspaimantatoare pentru multe femei; mai ales pentru cele...