Cum poti alege un antivirus sau un program de scanare a virusilor

Cum poti alege un antivirus sau un program de scanare a virusilor

Iata ce trebuie sa aveti in vedere atunci cand doriti sa alegeti un antivirus sau un program de scanare a virusilor:

1

Frecventa actualizarii definitiilor de virusi  reprezinta elementele pe care un antivirus le foloseste pentru a determina daca un computer este virusat. Daca acestea sunt aduse frecvent la zi, riscul virusarii scade. Asadar este indicat sa alegeti un program antivirus care actualizeaza definitiile de virusi rapid si des.

2

Este important ca definitiile de virusi sa fie actualizate in mod automat, deoarece virusii actioneaza rapid, iar actualizarile manuale sunt mult mai lente decat cele automate, crescand riscul virusarii mai rapide a computerului.

3

Verificati daca puteti configura software-ul sa verifice actualizarile ori de cate ori accesati Internetul. Computerele pot fi virusate oricand accesati Internetul, fie pentru a va verifica mailul sau pentru a va loga pe un site web. Asadar cea mai buna metoda de a va apara computerul impotriva virusilor este aceea de a alege un software antivirus ce poate fi configurat pentru a verifica actualizarile atunci cand accesati Internetul.

4

Verificati daca software-ul poate fi configurat automat sa va scaneze computerul, in mod regulat. Adesea virusii pot patrunde in computere, fara a cauza un rau vizibil, dand impresia ca computerul nu este virusat. Cea mai buna metoda de a verifica daca coputerul este virusat sau nu este prin instalarea unui program antivirus ce poate efectua scanari automate a intregului computer, in mod regulat. Este indicat, de asemenea sa alegeti un antivirus care nu sterge doar virusii, in mod automat, ci care va ofera posibilitatea de a sterge manual virusii.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In ultimii ani, internetul a capatat o importanta imensa in vietile fiecaruia dintre noi. Il folosim pentru...
Chiar daca Google Play detine un scaner antivirus incorporat, ce are capacitatea de a curata cam orice...
In prezent, multi furnizori de software ofera programe antivirus gratuite, iar adeseori utilizatorilor le este greu sa...