Cum sa testezi securitatea sistemului tau?

Cum sa testezi securitatea sistemului tau?

In ultimii ani, internetul a capatat o importanta imensa in vietile fiecaruia dintre noi. Il folosim pentru orice, relaxare, informare, comunicare, lucru, organizare, plati online si multe altele.

Multe dintre informatiile pe care le oferim in interactiunile noastre pe internet (fie ca este vorba de parole, informatii legate de conturi bancare, proiecte sau chiar fisiere importante apartinand firmei pentru care lucram) au caracter privat, motiv pentru care trebuie sa ne asiguram ca si securitatea sistemului de pe care lucram este pe masura.

Cum putem verifica si testa securitatea?

1

Verifica software-ul tau antivirus. In primul rand, asigura-te ca ai un software bun instalat (daca nu ai, internetul iti ofera o varietate de software-uri bune, care te pot ajuta in lupta cu hackerii si virusii). In al doilea rand, verifica regulat daca acesta mai fuctioneaza sau daca au aparut updates care te pot ajuta. In al treilea rand,foloseste-l! Scaneaza cu ajutorul lui toate partitiile, toate fisierele si tot ce se gaseste in sistemul tau. In cazul in care programul gaseste un virus, vei primi o notificare si programul il va curata, sterge sau il va introduce in carantina.

2

Verifica-ti firewall-ul. In primul rand, ai grija ca firewall-ul tau sa fie activat. Pentru Windows 7, apasa Start -> Control Panel -> System and Security -> Windows Firewall -> Check firewall status. Te uiti la Windows Firewall state si trebuie sa fie ON. Daca nu este ON, in stanga ferestrei exista un buton Turn Windows Firewall on or off, dai click pe el si selectezi optiunile ON pentru a-l activa. Odata activat, un firewall are rolul de a bloca si de a te proteja de persoanele sau programele neautorizate, care vor sa obtina informatii cu caracter personal.

3

Verifica anti-spyware si malware. Acest sistem te protejeaza de virusi gasiti in programe (sau fisiere downloadate ), care iti pot invada calculatorul sau care pot trimite emailuri sau deschide website-uri, fara ca tu sa stii acest lucru. Cum poti face acest lucru de pe Windows 7? Start -> Control panel -> Windows Defender -> Scan for spyware and other potentially unwanted software.


Citeste si cauta informatii despre internet si tehnologie, pentru a sti care sunt virusii cei mai frecventi si ca sa stii cum sa te protejezi impotriva lor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Computerele conectate la Internet trebuie protejate impotriva virusilor obisnuiti, importiva spyware, malware si a virusilor de tip...
Iata ce trebuie sa aveti in vedere atunci cand doriti sa alegeti un antivirus sau un program...
Multe persoane isi desfasoara online cea mai mare parte a activitatilor zilnice, cumpara pe net, vand online,...