Ciorba de pui

Ciorba de pui

Ciorba de pui este un preparat lichid gustos si satios care se acreste cu bors.

Spre deosebire de ciorba de pasare, in compozitia careia poate sa intre carne de gaina sau curcan, ciorba de pui fierbe mai repede.

Ingrediente ciorba pui:

- 2 litri apa

- un litru bors

- un pui

- radacinoase: morcov, telina, patrunjel

- ceapa

- doua rosii

- dovlecel

- cateva pastai fasole verde

- dressing ou + smantana

- fidea.

Mod de preparare:

1

Puiul portionat in bucati potrivite se spala si se pune sa dea intr-un clocot.

2

Se spumeaza, se potriveste de sare si se lasa la fiert in lichidul limpede peste care se adauga pe rand zarzavatul, ceapa, pastaile de fasole, dovlecelul taiat cubulete si rosiile sau o cana suc de rosii.

3

Spre finalul procesului termic se adauga bors, fidea si se toarna dressingul obtinut din galbenus de ou batut cu smantana.

4

Daca ciorba este lipsita de grasime, optional se adauga doi stropi de ulei de masline sau floarea soarelui, dupa preferinte. Se ia oala de pe foc si se pune deasupra patrunjel tocat marunt.

Prepararea ciorbei de pui dureaza maxim o ora si jumatate.

Etichete: ciorba, ciorba pui, bors

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Apreciata in special in Delta Dunarii si la Marea Neagra, ciorba de crap cu bors se prepara...
Alternativa la ciorba de miel pentru masa de Paste poate fi considerata si ciorba de berbecut. Apreciata...
Ciorba de linte si naut cu afumatura - o minunatie culinara, pe care daca n-ai incercat-o, pana...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare