Cum sa faci BORS RUSESC cu SFECLA rosie

Cum sa faci BORS RUSESC cu SFECLA rosie

Borsul rusesc se prepara cu sfecla rosie, care ii schimba gustul si culoarea, dar si cu multe legume, care il fac consistent si satios , chiar daca nu contine proteine sau grasime animala.

Ingrediente:

- o sfecla rosie (de marime mijlocie;

- doi morcovi;

- o telina;

- varza cruda;

- un dovlecel;

- 2 cartofi;

- o ceapa;

- 1 l de bors;

- 3 rosii coapte;

- un pahar de smantana (optional);

- leustean;

- ulei;

- sare.

Mod de preparare:

- curata legumele, taie-le cuburi mici si caleste-le in ulei impreuna cu ceapa si varza tocate.

- pune legumele(dupa ce se inmoaie usor) in 2 litri de apa calda si fierbe-le, cu capac, pentru o jumatate de ora.

- sareaza amestecul dupa gust si continua fierberea, incearca legumele, mai ales sfecla, care fierbe mai greu si adauga rosiile decojite si taiate felii subtiri.

- dupa 10 minute, adauga borsul fiert separat, o lingura de ulei, leustean tocat si ia oala de pe foc.

- drege borsul cu smantana pusa direct in farfurie si serveste-l cald.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Astazi, iti prezentam o reteta autohtona de bors tiganesc! Daca inca nu stii, borsul inseamna o ciorba...
Borsul natural, preparat in casa este mult mai indicat pentru acrirea ciorbelor comparativ cu sarea de lamaie...
Aceasta reteta se poate prepara toamna cand apare varza dulce, dar inainte de a o pune la...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare