Ingrediente:
- o sfecla rosie (de marime mijlocie;
- doi morcovi;
- o telina;
- varza cruda;
- un dovlecel;
- 2 cartofi;
- o ceapa;
- 1 l de bors;
- 3 rosii coapte;
- un pahar de smantana (optional);
- leustean;
- ulei;
- sare.
Mod de preparare:
- curata legumele, taie-le cuburi mici si caleste-le in ulei impreuna cu ceapa si varza tocate.
- pune legumele(dupa ce se inmoaie usor) in 2 litri de apa calda si fierbe-le, cu capac, pentru o jumatate de ora.
- sareaza amestecul dupa gust si continua fierberea, incearca legumele, mai ales sfecla, care fierbe mai greu si adauga rosiile decojite si taiate felii subtiri.
- dupa 10 minute, adauga borsul fiert separat, o lingura de ulei, leustean tocat si ia oala de pe foc.
- drege borsul cu smantana pusa direct in farfurie si serveste-l cald.
Pofta buna!