Reteta: Supa / Ciorba de salata

 Reteta: Supa / Ciorba de salata

Supa si ciorba de salata este o reteta de primavara, cel putin la fel de gustoasa ca si supa de spanac.

Ingrediente:
- 3 litri apa,
- 6 salate,
- o ceapa,
- o capatana de usturoi,
- o lingura de untura,
- 50 g slanina,
- 2 oua,
- otet,
- sare, piper.

Mod de preparare:

1

Se pune apa la foc. Cand da in clocot, se adauga sare, piper, o ceapa si cativa catei de usturoi, toate tocate, si cateva salate taiate bucati.

2

Separat, se prajeste slanina taiata cuburi si cativa catei de usturoi tocat.

3

Cand incep sa se rumeneasca, se adauga in supa.

4

In tigaia in care s-a prajit slanina, se face o omleta obisnuita din doua oua, se taie in cuburi si se pune in supa inainte de a fi servita la masa.

5

Dupa dorinta, se poate adauga putin otet. Este recomandat sa se faca acest lucru, daca doriti sa obtineti gustul perfect pentru supa de salata.

6

Daca doriti sa transformati supa de salata, in ciorba de salata, tot ce trebuie sa faceti este sa adaugati cateva linguri de smantana. Acest proces trebuie facut spre finalul prepararii supei. Adaugarea smantanii se face treptat, dupa ce in prealabil, in bolul in care aveti cele cateva linguri de smantana adaugati cateva linguri din supa. Dupa ce ati omogenizat lingurile de supa cu lingurile de smantana, adaugati trepta compozitia in oala.

7

Dupa ce ati oprit ciorba din fiert, la final adaugati cateva fire de marar tocat!

Pofta buna!

Etichete: supa, supa salata, salata, reteta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dieta libaneza se bazeaza in genere pe combinatii de alimente care nu ingrasa, similar dietei marocane. Regimul...
Pentru aceasta supa se aleg ciuperci tinere si proaspete Ingrediente: - 3 litri apa, - zarzavat de...
Supa de pui ca la mama acasa este o mancare sanatoasa si populara. Aceasta reteta delicioasa este...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare