Supa cu patratele

Supa cu patratele

Supa cu patratele se obtine din taitei de casa taiati in forma de patratele care au fost preparati cu cel putin o zi inainte de intrebuintare.

Ingrediente taitei:

Pentru 6 persoane se face o foaie de aluat dintr-un ou.

Prepararea aluatului de taitei:

- Se cerne faina pe masa de aluat.

- Se face loc la mijloc, se sparg ouale adaugand apa si un varf de lingurita de sare.

- Se  amesteca intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, se lucreaza apoi cu mana si se framanta bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina daca se cere.

- Se imparte aluatul in doua: jumatate se lasa la o parte acoperit cu o cratita, ca sa nu se usuce, iar din cealalta jumatate se intinde cu vergeaua o foaie cat se poate de subtire.

- Se asaza pe un servet si se lasa sa se usuce. In acest timp se intinde a doua foaie. Cand sunt potrivit de uscate, se face din fiecare foaie un sul, care se taie cat se poate de subtire.

- Se imprastie taiteii pe masa de aluat sau pe un servet intins si se lasa pana se usuca bine. Taiteii bine uscati se pot pastra mai mult timp intr-un sac de panza, la loc uscat.

In acelasi fel se face si aluatul pentru coca.

Supa:

1

Se face un aluat de taitei.

2

Se impatureste foaia in patru si se taie mici patratele.

3

Se rasfira usor cu mana si se lasa sa se usuce bine inainte de a fi intrebuintati.

4

Este bine sa fie pregatiti cu o zi mai inainte.

5

Se pune la fiert supa intr-o cratita si cand clocoteste, se da drumul taiteilor. 

6

Se trage cratita pe foc mic si se fierb un sfert de ora. 

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Azi ti-am pregatit o reteta de supa simpla, hranitoare si foarte sanatoasa. Este vorba despre supa de...
Azi iti prezentam o supa simpla, dar speciala. Ne referim la supa vanatoreasca pe care orice membru...
Supa de mazare este excelenta indiferent de sezon. Poate fi racoritoare si usoara vara, dar, la fel...