Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Supa cu patratele se obtine din taitei de casa taiati in forma de patratele care au fost preparati cu cel putin o zi inainte de intrebuintare.
Supa cu patratele se obtine din taitei de casa taiati in forma de patratele care au fost preparati cu cel putin o zi inainte de intrebuintare.
Ingrediente taitei:
Pentru 6 persoane se face o foaie de aluat dintr-un ou.
Prepararea aluatului de taitei:
- Se cerne faina pe masa de aluat.
- Se face loc la mijloc, se sparg ouale adaugand apa si un varf de lingurita de sare.
- Se amesteca intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, se lucreaza apoi cu mana si se framanta bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina daca se cere.
- Se imparte aluatul in doua: jumatate se lasa la o parte acoperit cu o cratita, ca sa nu se usuce, iar din cealalta jumatate se intinde cu vergeaua o foaie cat se poate de subtire.
- Se asaza pe un servet si se lasa sa se usuce. In acest timp se intinde a doua foaie. Cand sunt potrivit de uscate, se face din fiecare foaie un sul, care se taie cat se poate de subtire.
- Se imprastie taiteii pe masa de aluat sau pe un servet intins si se lasa pana se usuca bine. Taiteii bine uscati se pot pastra mai mult timp intr-un sac de panza, la loc uscat.
In acelasi fel se face si aluatul pentru coca.
Supa:
Se face un aluat de taitei.
Se impatureste foaia in patru si se taie mici patratele.
Se rasfira usor cu mana si se lasa sa se usuce bine inainte de a fi intrebuintati.
Este bine sa fie pregatiti cu o zi mai inainte.
Se pune la fiert supa intr-o cratita si cand clocoteste, se da drumul taiteilor.
Se trage cratita pe foc mic si se fierb un sfert de ora.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.