Supa miso. Ingrediente pentru 2-3 portii:
- o jumatate de litru de apa.
- o lingurita de dashi(bulion japonez), pudra sau lichid.
- 2 linguri de pasta miso (shiro miso – alb, aka miso – rosu sau mix).
- 50 g de tofu moale (cuburi mici).
- o lingura de alge wakame uscate.
- un fir de ceapa verde (taiata marunt).
Supa miso. Mod de preparare:
- pregateste dashi-ul. Fierbe apa si adauga dashi-ul. Amesteca bine si lasa la foc mic.
- hidrateaza algele wakame. Pune algele intr-un castron cu apa pentru 5 minute, apoi scurge-le.
- dizolva pasta miso. Ia o cana din supa fierbinte si dizolva pasta miso separat, apoi toarn-o inapoi in oala. (Nu fierbe miso-ul pentru a nu distruge probioticele!)
- adauga tofu si algele wakame in supa. Mai lasa amestecul pe foc mic pentru 2 minute.
- opreste focul si presara ceapa verde deasupra. Tot procesul de gatire ar trebui sa dureze cam 20 minute.
- serveste supa calda. Miso este sanatoasa, usoara si perfecta pentru digestie.
Spor la treaba si どうぞ召し上がれ, adica pofta buna! :)
Citeste si:
Citeste si: Cum sa faci supa Pho bo