Cum sa faci supa miso

Cum sa faci supa miso

Simti nevoia sa mananci o ciorba sau o supa de casa, dar nu prea ai chef de retetele clasice! Daca da, acest articol este pentru tine. Azi, ti-am pregatit o reteta pentru o supa traditionala din Japonia. Este vorba despre miso, o mancare ce se face simplu, dar care iti va oferi o savoare de neuitat.

Supa miso. Ingrediente pentru 2-3 portii:

- o jumatate de litru de apa.

- o lingurita de dashi(bulion japonez), pudra sau lichid.

- 2 linguri de pasta miso (shiro miso – alb, aka miso – rosu sau mix).

- 50 g de tofu moale (cuburi mici).

- o lingura de alge wakame uscate.

- un fir de ceapa verde (taiata marunt).

Supa miso. Mod de preparare:

- pregateste dashi-ul. Fierbe apa si adauga dashi-ul. Amesteca bine si lasa la foc mic.

- hidrateaza algele wakame. Pune algele intr-un castron cu apa pentru 5 minute, apoi scurge-le.

- dizolva pasta miso. Ia o cana din supa fierbinte si dizolva pasta miso separat, apoi toarn-o inapoi in oala. (Nu fierbe miso-ul pentru a nu distruge probioticele!)

- adauga tofu si algele wakame in supa. Mai lasa amestecul pe foc mic pentru 2 minute.

- opreste focul si presara ceapa verde deasupra. Tot procesul de gatire ar trebui sa dureze cam 20 minute.

- serveste supa calda. Miso este sanatoasa, usoara si perfecta pentru digestie.

Spor la treaba si どうぞ召し上がれ, adica pofta buna! :)

Citeste si:

Citeste si: Cum sa faci supa Pho bo

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Finlanda are o bucatarie destul de simpla, dar gustoasa, bazata pe ingrediente naturale precum pestele, cartofii, fructele...
Simti nevoia sa mananci o ciorba sau o supa de casa, dar nu prea ai chef de...
Ciorba de varza acra cu afumatura este un preparat traditional delicios, ideal pentru zilele reci de iarna....