Cum sa faci TARATOR - supa rece de castraveti cu iaurt

Cum sa faci TARATOR - supa rece de castraveti cu iaurt

Canicula poate fi combatuta pe multe cai. In primul rand, fereste-te pe cat posibil de ea. In al doilea rand, bea multa apa si instaleaza in casa un aparat de aer conditionat. Daca nu ai posibilitati financiare, cumpara macar un ventilator. In al treilea rand si la fel de important, ai grija la alimentatie: mananca racoritor!

Iata cum arata o mancare numai buna pe timp de canicula. Vorbim despre tarator, supa bulgareasca, preparata la rece, din castraveti si iaurt, uneori asezonata cu nuca, pe care o vei servi rece de la frigider.

Ingrediente:

- 500 ml de iaurt gras;

- 4 castraveti;

- 100 ml de apa plata;

- 2 linguri de ulei masline;

- 4/5 fire de marar;

- 2 catei de usturoi;

- sare;

- piper.

Mod de preparare:

- pune iaurtul intr-un vas.

- adauga apa plata si omogenizeaza amestecul.

- curata castravetii de coaja si da-i pe razatoare apoi.

- adauga castravetii in iaurt.

- piseaza usturoiul, pune peste el uleiul de masline si adauga-l in supa.

- baga supa la frigider pentru o ora.

- pune supa in castron, asezonaeaza cu sare si piper, presara mararul tocat marunt si adauga un castravete taiat cubulete. Daca iti place gustul. presara si cateva bucatele de nuca.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Canicula poate fi combatuta pe multe cai. In primul rand, fereste-te pe cat posibil de ea. In...
Supa de mazare si menta are un gust aparte si se prepara relativ repede: cam intr-o jumatate...
Conopida si afumatura, in aceeasi mancare - o combinatie pe care, probabil, unii dintre voi n-o credeau...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare