Ingrediente:
- piept de pui(4 bucati;)
- 3 cartofi;
- o telina potrivita;
- 5 morcovi;
- 2 radacini de pastarnac;
- 1 capatana de usturoi;
- 1 ceapa rosie;
- 1 lamaie;
- 2 ardei grasi rosii;
- 400 grame de smantana(15% grasime);
- 3 oua;
- frunze de patrunjel;
- frunze de leustean;
- sare;
- menta uscata sau verde.
Mod de preparare:
- pune carnea la fiert intr-o oala de 6 litri.
- intre timp, curata si spala tot zarzavatul pentru ciorba.
- dupa ce ai luat spuma de la ciorba, pune zarzavatul sa fiarba peste carne.
- dupa ce a fiert zarzavatul il scoti si il bagi la robot pentru pasat.
- desfa in suvite pieptul(doi piepti ii desfaci suvite si 2 piepti ii tai bucatele,pentru design).
- pastreaza separat o cana de 500 ml din zeama in care au fiert zarzavaturile si carnea.
- pune zarzavaturile pasate in zeama ramasa si adauga jumatate dintr-o capatana de usturoi pisata.
- cealalta jumatate de capatana pisata o diluezi cu 3 sau 4 linguri de apa si 100 ml lapte batut . Acest usturoi pisat cu putina apa si lapte batut il poti folosi cei care doresc mai mult usturoi in ciorbita.
- dupa ce au fiert toate, adauga zeama de la o lamaie, inchide focul la ciorba, pune capacul si lasa sa se linisteasca.
- separat bate doar galbenusurile cu smantana si 500 ml zeama pe care ai oprit-o de la ciorba. Pentru a se desface bine, baga-le la blender si apoi amesteca cu ciorba radauteana din oala.
Se serveste cu un ardei iute.
Pofta buna!