Cum sa prepari ciorba RADAUTEANA

Cum sa prepari ciorba RADAUTEANA

 Ciorba radauteana este gustoasa, sanatoasa, mai usoara decat ciorba de burta si foarte usor de preparat.

Ingrediente:

- piept de pui(4 bucati;)

- 3 cartofi;

- o telina potrivita;

- 5 morcovi;

- 2 radacini de pastarnac;

- 1 capatana de usturoi;

- 1 ceapa rosie;

- 1 lamaie;

- 2 ardei grasi rosii;

- 400 grame de smantana(15% grasime);

- 3 oua;

- frunze de patrunjel;

- frunze de leustean;

- sare;

- menta uscata sau verde.

Mod de preparare:

- pune carnea la fiert intr-o oala de 6 litri.

- intre timp, curata si spala tot zarzavatul pentru ciorba.

- dupa ce ai luat spuma de la ciorba, pune zarzavatul sa fiarba peste carne.

- dupa ce a fiert zarzavatul il scoti si il bagi la robot pentru pasat.

- desfa in suvite pieptul(doi piepti ii desfaci suvite si 2 piepti ii tai bucatele,pentru design).

- pastreaza separat o cana de 500 ml din zeama in care au fiert zarzavaturile si carnea.

- pune zarzavaturile pasate in zeama ramasa si adauga jumatate dintr-o capatana de usturoi pisata.

- cealalta jumatate de capatana pisata o diluezi cu 3 sau 4 linguri de apa si 100 ml lapte batut . Acest usturoi pisat cu putina apa si lapte batut il poti folosi cei care doresc mai mult usturoi in ciorbita.

- dupa ce au fiert toate, adauga zeama de la o lamaie, inchide focul la ciorba, pune capacul si lasa sa se linisteasca.

- separat bate doar galbenusurile cu smantana si 500 ml zeama pe care ai oprit-o de la ciorba. Pentru a se desface bine, baga-le la blender si apoi amesteca cu ciorba radauteana din oala.

Se serveste cu un ardei iute.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ciorba cu oase de porc si conopida este ideala pentru sezonul rece. Carnea de porc este asociata...
Fie ca e vorba de ciorba de perisoare, ciorba de burta sau ciorba de fasole, ciorba este...
Ai criza de idei cand vine vorba de mancarurile pe care sa le consumi in perioada Postului?...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare